Жюстин Томс е Мениджър на ABC Design & Communication; маркетинг експерт; автор на книги за уеб, PR, онлайн маркетинг и реклама; преподавател в НБУ и M3 College, бизнес консултант на български и европейски фирми, член на IAB Bulgaria. Активен гражданин, майка на три деца, блогър и любител градинар.

Жюстин ще бъде за втори път лектор на Digital KidZ, този път в компания на Симеон Колев, радиоводещият на Сутрешното шоу „Стартер“ по БГ радио, с когото издадоха книга – „Мисия татко“. В нея разказват истински истории от своя живот и коментират кога и колко е позволена телевизията за децата? Какво им отнема интернет комуникацията и какви са техните съвети към родителите, които нямат много средства, за да забавляват децата си? Представени са класации за топ книги, филми, песни и сайтове за деца.

Днес ще говорим с Жюстим повече за нейната мисия и какво ще сподели тя от сцената на предстоящото на 07 ноември Digital KidZ, посветено на родителството и ивъзпитанието на децата.

– Кои са основните предизвикателства при възпитанието на едно „дигитално дете“?

О, не са малко 🙂 Но те са си предизвикателствата на родителството в съвременния свят – да си в крак с това, което детето го вълнува, да си в крак с изискванията именно на това време, да успяваш да намериш и за себе си и за детето баланса между дигиталния и аналогов свят. Да не пропуснеш във всичко това целувката, човешкият разговор, усмивката, приказката за лека нощ … 🙂

– Как родителите на деца от поколение Z да бъдат подготвени за предизвикателствата?

Като посещават редовно Digital Kidz 🙂

Има доста родителски групи онлайн, много статии и блогове – стига желание да има, според мен човек може да се информира. И все пак, нещо на което държа много – мисля, че всеки родител преди да слуша другите трябва да чуе детето си и неговите нужди, желания. А трябва да слуша и своя родителски инстинкт, базиран на обич – тогава няма да греши.

– По-трудно ли е за родителите днес да намерят общ език с децата си и защо? Възможно ли е това да се предотврати и как?

Всяко време има своите предизвикателства. Не мисля, че днес е по-трудно от преди. Въпрос на желание и отношение е.

– Какво е твоето послание към гостите на Digital KidZ?

Обичайте децата си и ги оставете да търсят себе си, да правят своите грешки, да се учат от тях, да са себе си!

Digital KidZ се организира с подкрепата на VIVACOM, Samsung и Loyal Travel и с любезното PR сътрудничество на Interimage. Официален домакин на събитието: Национален дворец на културата, София.