връзки с инвеститори и партньори

DigitalKidZ®️

Превръщаме STEM обучението в преживяване.

Амбицията ни е да предоставим цялостно решение за иновативни училища, включително дизайн и изграждане на иновативна образователна среда, инструменти и методи за преподаване.

DigitalKidZ®️ & Училище с „отворен код“™️ са запазени търговски марки, както и дизайна на героите, използвани в образователните инструменти, които създаваме.

Мисия

Цел на DigitalKidZ®️

Предоставяме пълното портфолио от STEM продукти и услуги, които правят възможни иновациите в образованието. На ниво класни стаи и за домашно/ извънкласно обучение.

 

Визия

Визията на DigitalKidZ®️

Вярваме, че промяната в образованието е стратегически и комплексен подход, участници в който са и учителите, и родителите, и децата. 

 

Отличия за работата ни

 

Партньори

 

Newtrend Agency – бизнес клиника® за дигитална трансформация на бизнеса е партньорът, на когото дължим всичко, що се касае за маркетинга, PR, комуникациите и цялостното бизнес развитие на DigitalKidZ®️ в България и отвъд пределите на страната. 

Фондация „Общност на Силициевата долина“ обединява някои от най-големите дарители в района на Силициевата долина. Това е една от най -големите благотворителни фондации в Сан Франциско и един от първите инвеститори в DigitalKidZ®️.

Посолството на Финландия в България повярва в образователните проекти на DigitalKidZ®️ и през последните пет години подкрепя Фондация „Дигиталните деца“ с know-how и образователни експерти, които да тестват и измерват ефективността от авторските образователни инструменти.

Кампании и проекти

 

Серия от конференции DigitalKidZ®️ в подкрепа на иновациите в българското образование.

Серия от Кръгли маси за обмяна на опит в рамките на конференциите DigitalKidZ®️ за процесите и мерките по трансформация на местните образователни общности. 

Корпоративен DigitalKidZ®️ STEM Клуб, който включва серия от вътрешно-корпоративни уъркшопи на тема онлайн сигурност и безопасност за децата на служителите на компанията.

Фото – изложба в градината на „Кристал“ с цел привличане на общественото внимание върху необходимостта от възпитаване на дигитално – медийна грамотност сред подрастващите.

Участие в Кръгла маса на тема „Децата в дигиталния свят: как да предотвратим и да се справим с онлайн сексуалното насилие над деца“, съорганизирана от Държавна агенция за закрила на детето и UNICEF Bulgaria.

Kръгла маса на тема „Родители за дигитално образование“, чиято мисия е да даде пространство на родителите да споделят различни гледни точки, нуждите и проблемите, с които се сблъскват във връзка с дигитално-медийната грамотност и новите технологии.

DigitalKidZ®️ Конференция и предизвикателствата на децата дислектици – как да идентифицираме проблема и как да помогнем като общество.

Невро-билогично оценяване на лидерски екипи и деца и изготвяне на индивидуални профили с цел кариерно ориентиране, изготвяне на индивидуална тренировъчна програма и консултиране.

Ciela е най-голямата и бързо развиваща се верига книжарници в страната. В книжарнициte на Ciela в цялата страна можете да намерите книгата „Приключенията на Зед. В гората Интернет“.

Viber стикери с героите на DigitalKidZ®️ с цел популяризиране на отговорното поведение онлайн сред подрастващите.

Национална дарителска кампания за читателските клубове в страната, с цел – насърчаване на дигиталното – медийната и функционална грамотност.

Изложение DigitalKidZ®️ за популяризиране на най-иновативните инструменти и добри практики в страната за модернизация на съвременната класна стая.

„Приключенията на Зед. В гората Интернет“ беше подарък към децата на над 2000 служители в компанията по повод Европейската седмица на парите под наслов „финансовата грамотност върви ръка с ръка д дигиталната днес“.

DigitalKidZ®️ STEM Клуб и корпоративен тиймбилдинг за служителите на компанията.

Корпоративен DigitalKidZ®️ STEM Клуб, който включва серия от вътрешно-корпоративни уъркшопи на тема онлайн сигурност и безопасност за децата на служителите на компанията.

Изложение DigitalKidZ®️ за популяризиране на най-иновативните инструменти и добри практики в страната за модернизация на съвременната класна стая.

DigitalKidZ®️ STEM Клуб и „Буркан всичко знам“ – творчески ателиета за развиване на креативността и „меките умения“ за деца на 5 – 10г.

DigitalKidZ®️ STEM Клуб и „Буркан всичко знам“ – творчески ателиета за развиване на креативността и „меките умения“ за деца на 5 – 10г.

Корпоративен DigitalKidZ®️ STEM Клуб, който включва серия от вътрешно-корпоративни уъркшопи на тема онлайн сигурност и безопасност за децата на служителите на компанията.

DigitalKidZ®️ – Училище с „отворен код“™️ – обучение по лидерски умения за учители в цялата страна.

Какво включва портфолиото ни с услуги?

Образователни ресурси - книги и активни игри за деца

Подготвяме децата за професиите на бъдещето, като ги учим как да постигат баланс между „реално“ и „виртуално“ и превръщаме технологиите в инструмент за учене през целия живот.

Емоционална интелигентност

Дигитална грамотност

Критично мислене

Oбучения за лидерски умения (учители и директори)

Вътрешни обучения за лидерски умения, вдъхновени от корпоративния свят.  Изградени върху най-добрите коучинг практики и повече от 20 години опит. 

Индивидуална оценка на лидерските умения на екипа и изграждане на индивидуални профили с препоръки.

Neuro-agility профил и оценка на лидерските умения

Коучинг практики и подходи

Практически бизнес умения

Дизайн и обзавеждане на STEM центрове

Създахоме стая, която има потенциала да трансформира учебния процес и да стимулира интереса на учениците в точните науки, давайки ѝ възможност да се променя през целия ден – според нуждите и желанието.

Многофункционални пространства и STEM Центрове

Дизайн. Изграждане. Обзавеждане.

Медиите за нас

Не интернет и технологиите вредят на децата ни, а липсата на баланс и ясна стратегия за тяхното възпитание.

DigitalKidZ е вдъхновен от синът ми, който към момента на стартиране на проекта през 2014г. тъкмо тръгваше на училище.

Книга от поредицата DigitalKidZ помага на децата да се предпазят от опасностите в интернет.

DigitalKidZ учи третокласници да програмират за по-малко от един учебен срок.

DigitalKidZ: Училище с „отворен код“ стартира в 15 училища
Проектът е в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование.

.

Уникалното в курсовете е игровият подход, по който е поднесено учебното съдържание и това, че DigitalKidZ®️ развиват паралелно с техническите уменията за програмиране и т.нар. „меки умения“ на децата – умение за работа в екип, иновации, комуникация, създават баланс между онлайн и офлайн забавления.

Обществото, в което живеем се променя и с него трябва да се променят и целите на образованието. Неграмотността в днешно време се свързва с невъзможността да боравим с дигиталните технологии.

 DigitalKidZ®: Училище с “отворен код” ® е програма за училища – партньори и техните учители по информационни технологии, но уроците и проектите, през които децата учат по нея са структурирани по нов, забавен и изключително обвързан с реалния живот и бизнеса начин.

Третото издание на Digital KidZ с фокус върху „Родителството“. Темите от програмата засягат още “хиперактивните деца” – в частта “деца със специфични потребности, a 8-годишния Борис ще разкаже за “света, образованието и правилата” през неговата призма.

За първа година конференцията DigitalKidZ ще се проведе в „Домът на Европа“, което не е случайно съвпадение, а официално приветстване в семейството на европейските институции като един от основните иноватори в българската образователна система, който създава иновативни образователни инструменти и методологии и организира семинари и обучения за учители, родители и деца.

Заедно с посолствата на Великобритания, САЩ, Израел и Франция, Министерство на образованието и науката обяви официално подкрепата си към инициативата DigitalKidZ и се присъедини към Кръглата маса на посланиците.

DigitalKidZ представя училище на бъдещето в САЩ, Великобритания, Франция, Финландия и България.

DigitalKidZ има амбицията да изгради мост между технологиите, родителите, учителите и децата и е първата платформа в България, извън дигиталния свят, където се дискутират не проблемите, а решенията за едно по-устойчиво общество, по-добро образование, за по-здрави деца, за по-добро бъдеще и реализация. 

DigitalKidZ е образователна програма, базирана изцяло върху игрови принципи на деца между 7 и 12 години. DigitalKidZ има за цел да повиши мотивацията за учене при децата, да насърчи комуникационните умения, работата в екип и работата в чуждоезикова среда.

DigitalKidZ има амбицията да промени методологията за преподаване, като я направи по-жива, по-интерактивна, базирана повече на преживяване… да се включи по-активно игровият процес, особено при децата в основния курс.

„Вдъхновяваме се от иноваторите в политиката – независимо от това на какво ниво и от коя партия са част – които са демонстрирали смелостта да навлязат в нови територии и да постигнат резултати“ – Дарик за отличието на DigitalKidZ и „европейските похвали“ по време на наградите „Иновации в политиката“, които бяха връчени на церемония в Берлин.

DigitalKidZ са се заели с нелеката задача да променят бъдещето със своите идеи, проекти и начинания.

Будителите на XXI век – лидерите на дигитална трансформация в образованието представиха успешни проекти по време на конференцията DigitalKidZ

DigitalKidZ е защитникът на алтернативните и иновативни методи в оброзованието.

Ивелина Атанасова е другият финалист на наградите „Иновации в политиката“ 2019 с проекта на фондация „Дигиталните деца“ – DigitalKidZ® STEM Клуб. Проектът е финалист в цели две категории – „Цивилизация“ и „Просперитет“. 

Дарения & Финансиране На Фондация „Дигиталните деца“

продължаваме промяната

Развойната дейност на Фондация „Дигиталните деца“ се издържа изцяло от продажбата на образователни продукти и благодарение на корпоративни партньорства и личен принос. 

Банкова сметка за дарения:

BG52STSA93001527558646, ДСК Банк

Новини & Награди

„Приключенията на Зед“ спечели награда за „Най-добрата детска книга“ на 2021

„Приключенията на Зед“ спечели награда за „Най-добрата детска книга“ на 2021

“Приключенията на Зед. В гората Интернет” спечели годишната награда за “Най-добра детска книга” 2021 в категория  „Изследователи” (8-10 г.) - Национална Награда "Бисерче вълшебно". На 11 ноември 2021 на онлайн церемония бяха обявени победителите от деветото издание на...

DigitalKidZ®️ с награда от CESA Awards

DigitalKidZ®️ с награда от CESA Awards

DigitalKidZ®️ e финалистът на България в категория The Best Virtual Teamwork Solution ("Най-добро решение за работа на екипи във виртуална среда") на тазгодишните Централноевропейски награди за стартиращи компании - Central European Startup Awards (CESA). Наградата се...

DigitalKidZ STEM Клуб отличен от Innovation in Politics

DigitalKidZ STEM Клуб отличен от Innovation in Politics

Проектът на Фондация „Дигиталните деца“ - DigitalKidZ: STEM Club бе отличен сред най-иновативните проекти, които подобряват благосъстоянието на населението в Европа. Тази година в Берлин се проведе международния конкурс “The Innovation in Politics 2019”. По време на...

Училищата с DigitalKidZ®️ STEM Клуб 

Корпоративни пакети!

Организираме вътрешно-корпоративни уъркшопи за децата на служители и предлагаме специални цени за количества, с възможност за ко-брандиране на образователните продукти на DigitalKidZ®️. 

+359 883 329 992

hello@digitalkidz.eu