fbpx

свържете се с нас

За контакти

Ако имате допълнителни въпроси с направена поръчка в онлайн магазина и/или искате да обсъдим възможностите за партньорство, не се колебайте да се свържете с нас в работно време – всеки ден от понеделник до петък между 10:00ч и 19:00ч (почиваме на официалните празници и през уикендите).

Email

hello@digitalkidz.eu

телефон

+ 359 883 329 992

За училища - директори и учители

Изграждаме STEM класни стаи и иновативни училища и подкрепяме училищните лидери.

За родители - обучения и курсове

Образователни книги, игри и кутии с месечни предизвикателства, които учат децата как да ползват интернет.

За бизнеса - корпоративни пакети и инвестиции

DigitalKidZ®️ и Училище с „отворен код“ са сред топ TechEdu компаниите в България и Европа.

Често задавани въпроси

FAQ

Защо DigitalKidZ е изписано грешно?

Не, не е. Всъщност това е игра на думи, с която искаме да уточним, че образователните инструменти, които създаваме са за децата от поколение Z и техните деца.

Какво е това "поколение Z"?

В обществото ни днес съжителстват няколко поколения, израснали далеч или в непосредствена зависимост от технологиите. Познаваме т.нар. “дигитални имигранти” –  представителите на поколението бейби бум на възраст от 47 до 64 г., израствали без дигитални технологии, част от тази група сполучливо се възползват от тях сега, друга ги приемат неохотно.

Адаптиращи се към дигиталното: това са хората от поколението Х. Родени между 1963 и 1983 те са вкусили са дигитални технологии още в юношеството. Част от тях с удоволствие ги използват, но често те ги превръщат в консуматор.

За разлика от тях, децата от поколение Z и α не познават света без технологии и имат нужда да бъдат обучение как да го използват сигурно и безопасно, съобразно своето психо-емоционално развитие.

Какво е различно в подхода на DigitalKidZ?

DigitalKidZ е общност от лидери, хора с иновативни идеи, идеалисти и ангажирани с бъдещето на децата ни професионалисти, компании и организации, които искат да направят света едно по-добро място за тях. Искат да им завещаят бъдеще.

„DigitalKidZ e платформа, която предполага учене на много нива. От една страна хора, които искат да продължават да учат и да се развиват, от друга представяща новите тенденции и начини на учене и не на последно място, непретендираща за титла или ранг, а кауза, която е кауза!

Любомира Велчева, Международна награда на херцога на Единбург – България

Защо "дигитални деца"?

„Дигиталните деца“ е авторски термин, който наложихме през 2014г, организирайки първата конференция DigitalKidZ.

Амбицията ни беше да отличим аудиторията на нашите усилия и проекти – децата, които не познават светът без интернет, децата, които сме длъжни да научим как да използват технологиите безопасно, за да не „губят“ детството си пред екрана, губейки връзка с реалността. Децата, които ние нарекохме „дигитални“.

Защо не разбираме всъщност "дигиталните деца"?

Дигитални туземци: те са от поколенията Y, Z и Алфа – младите, ненавършили 32 г. Според изследователя те живеят потопени в дигиталните технологии. Поколението X се явява междинно и е своеобразен мост между по-старите и по-младите, а поколенията Y (1983 – 2003) и Z наричат ключ към революцията в комуникацията.”

Поколение  Z са различни

Те са Z визуално ориентирани – според някои изследователи, когато днешните Z-юноши достигнат зряла възраст, видео изображенията ще заместят печатното слово като основен носител на съобщения. Те са мулти-модални – комуникират чрез ангажиране на различни канали. Те тръгват на училище по-рано и ще учат по-дълго от предшествениците си. На тях им е по-лесно да зададат въпрос на Google, отколкото на собствените си родители.

Обичат всички “джаджи” и технологични “играчки” – не обичат да четат и ползват инструкции. Поколението Z мечтае да създава собствената си среда, а не да играе с готови играчки.

Фокус на DigitalKidZ са именно децата – бъдещето, смисълът на живота ни, на прогреса, на всичко, което правим и оставяме след себе си.

Децата на DigitalKidZ са на възраст между 4 и 10 години и макар да вярваме, че те умеят да боравят с технологиите и да си служат с тях, време е да започнем да се интересуваме как и да им помогнем да ги овладеят така, че технологиите да служат на тях, а не да ги заплашват и да отнемат детството им.

Защо мисията на DigitalKidZ е важнa?

Наличието на повече информация и усъвършенстването на знанията и уменията на децата в цифровата област ще подобрят перспективите и квалификацията им за работа и ще им вдъхнат увереност в цифровата епоха, в която живеем.

Важно е интернет да бъде извор на възможности и знания за децата, средство да общуват, да развиват уменията си и да подобрят своите перспективи за намиране на работа и за квалификация, а не заплаха и враг.

Безплатни ресурси по дигитална грамотност!

Освен образователните книги, активни игри и обучения, DigitalKidZ®️ предлага и богата серия от безплатни образователни ресурси, посветени на дигиталната грамотност и онлайн безопасност на децата – подходящи за учители и родители.