fbpx

учебна методология и инструментариум

DigitalKidZ®️ STEM Клуб

Прави ученето забавно

 

DigitalKidZ STEM Клуб е учебна програма и набор от инструменти, разработени от педагози, в подкрепа развиването на дигитална и медийна грамотност.

Програмата е подходяща, както за работа в клас, като допълнителен учебен инструмент на учителите, за изграждане на междупредметните връзки, така и като част от обучението у дома и/или създаването на Клуб по Интереси.

Програмата е разработена с подкрепата на Посолство Финландия в България и е съобразена с изискванията на Министерство на образованието и науката в Наредбата за приобщаващото образование и всички препоръки на Европейската комисия.

Правим STEM обучението полезно и приятно!

1

История с поука

2

индивидуално и/или предизвикателство с учебна мисия

3

Спечели награда и стани „супер – герой“!

Приложения на DigitalKidZ®️ STEM Клуб?

DigitalKidZ®️ за бизнеса

Инвестицията в образование е най-добрата корпоративна – социална отговорност. Попитайте ни за общите ни проекти с HP, IKEA, ING Bank, Lenovo, IBM и FiBank.

DigitalKidZ®️ за родители

Дигиталната грамотност на децата не се възпитава със забрани и ограничения, а чрез ангажиращи образователни инструменти и ролеви модел.

Разгледайте онлайн магазина

DigitalKidZ®️ за директори

Търсите партньор за изграждане на STEM център и образователни инструмненти на „иновативно училище“?

Училище с „отворен код“

 

DigitalKidZ®️ за учители

Богат набор от образователни ресурси и учебни програми за занимания по дигитална грамотност в клас.

DigitalKidZ STEM Клуб

 

Свържете се с нас за повече информация

Ще се радваме да ви разкажем повече за своя опит през изминалите осем години, обученията и програмите на DigitalKidZ®️. Да обсъдим различни възможности за партньорство, вашите цели и интереси. Предлагаме специални условия за дългосрочни партньорства.

Използвайте бутона вдясно, за да запазите удобен за вас ден и час за среща.

DigitalKidZ®️ STEM Клуб в Училище

достъп до качествено и приобщаващо образование

Програмата е доказано успешна и тествана сред 1500 деца на възраст 6-15 години и 19 учителя в 7 града на България.

Разработена с подкрепата на Посолство Финландия в България и е съобразена с изискванията на Министерство на образованието и науката в Наредбата за приобщаващото образование и всички препоръки на Европейската комисия.

 

Нашата визия

Програмата на DigitalKidZ®️ STEM Клуб е базирана на истории и сюжет, в който са поставените задачите и новите умения, които учениците трябва да придобият.

Слушайки и разказвайки истории, децата развиват своите социоемоционални умения. Историите развиват тяхното въображение и умение за визуализация

Разказването на истории има положително въздействие върху мотивацията им за учене, придобиването на нови умения и прилагането им на практика, особено когато става дума за имагинерни понятия, като онлайн сигурност и дигитална хигиена.

Така с DigitalKidZ®️ STEM Клуб ние не просто повишаваме дигиталната грамотност на децата, а и повишаваме тяхната мотивация за участие в учебния процес и учене. И да, изграждаме междупредметните връзки и има помагаме да видят по-голямата картина.

  • Дигитална и медийна грамотност
  • Критично мислене и иновации
  • Емоционална интелигентност

Част от темите на DigitalKidZ®️ STEM Клуб?

Повишаваме общата дигитална култура, създавайки иновативни образователни инструменти и методология за ангажиращо преподаване на STEM науките, които се превръщат в преживяване.

DigitalKidZ®️ STEM Клуб - #ДигиталноГрамотни

Тръгвайки на училище, за да бъдат приети в групата, децата често увеличават времето за онлайн игри. Как това може да бъде преодоляно ще ни разкаже Зед – базиран на сюжета в книгата „Приключенията на Зед“

Подходящ за 6-9 годишни

DigitalKidZ®️ STEM Клуб - медийна грамотност

Целта на уъркшопа е да научи децата да боравят успешно с търсачките и да достигат по-ефективно до необходимата им информация и ресурси

Подходящ за 9-12 годишни

DigitalKidZ®️ STEM Клуб - емоционална интелигентност

Серия от индивидуални предизвикателства в подкрепа на междупредметните връзки, развива емоционалната интелигетност. 

Подходящ за 6-9 годишни

DigitalKidZ®️ STEM Клуб срещу онлайн тормоза

Целта на уъркшопа e децата да осъзнаят разминаването между това кои са те като личности, мечти и преживявания и как ги възприемат връстниците им.

Подходящ за 13-15 годишни

Корпоративни партньорства!

Организираме вътрешно-корпоративни уъркшопи за децата на служители и предлагаме специални цени за количества, с възможност за ко-брандиране на образователните продукти на DigitalKidZ®️.

+359 883 329 992

hello@digitalkidz.eu