#Дигиталнограмотни

Национална кампания по дигитално-медийна грамотност, вдъхновена от книгата “Приключенията на Зед. В гората Интернет“.

 

*Със своята покупка вие подкрепяте каузите на Фондация “Дигиталните деца”, свързани със създаването на иновативни образователни инструменти и повишаване дигиталната култура на подрастващите, с оглед професиите на бъдещето.

Можете да намерите и в някои от най-добрите книжарници.

Как можете да се включите?

Статистиките сочат, че Българя е в дъното на класациите по дигитално-медийна грамотност на подрастващите, а дигиталните умения според Европейската комисия са основополагащи за тяхното бъдеще.

Същевременно сърфирането в Интернет крие рискове за децата и именно на нас, възрастните, се пада важната задаа да ги подготвим по най-добрия начин. 

Ние, от “Дигиталните деца” създадохме първата по рода си книга – приказка, чрез която можем да запознаем най-малките с предизвикателствата и  опасностите, кото дебнат в мрежата и с основните правила, които ще им помогнат да ги преодолеят.

Книгата “Приключенията на Зед. В гората Интернет” се разпространява във вариант с меки и твърди корици и може да бъде закупена от ТУК или в някои от най-добрите книжарници в страната. Книгата е задължителна за ефективното провеждане на работилница по дигитална грамотност, материали за която ще откриете малко по-долу.

Прочетете книгата заедно с  вашето дете или ученици. В работните материали за работилницата ще откриете теми, които ви насъраваме да дискутирате заедно. 

Нека бъдем #ДигиталноГрамотни – днес повече от всякога това е жизнено необходимо за бъдещето на децата ни.

Защо е важно?

Времето, което децата прекарват пред екраните си, особено след наложената социална изолация и онлайн обучение, е застрашително високо. Наша отговорност, на възрастните е, те да познават рисковете, да се възползват от алтернативите и да потърсят помощ, при нужда. 

Ивелина Атанасова - Генчев

Председател на , фондация "Дигиталните деца"

Функционалната грамотност на индивидите влияе пряко върху развитието на обществото. Важна част от нея е медийната грамотност, а в основата на всичко е четенето.

Вал Стоева

Председател на съвета , фондация "Детски книги"

Работилници в читателските клубове

В рамките на националната кампания #ДигиталноГрамотни, организирана по повод Международния ден за безопасен Интернет (2021г), 100 училищни библиотеки или читателски клубове от мрежата “Бисерче вълшебно” ще получат като дарение от фондация “Дигиталните деца” 2 екземпляра от книгата “Приключенията на Зед. В гората Интернет”.

С нейна помощ училищните библиотекари и начални учители ще могат да поставят началото на дигиталната грамотност сред децата от началния етап на обучение по интересен, вълнуващ и ясен начин.

Ако сте училищен библеотекар или членувате в мрежата от читателски клубове “Бисерче вълшебно”, попълнете формуляра на този линк https://cutt.ly/0kRoVCH, за да ви изпратим 2 екземпляра от книгата. Заявки се приемат до изчерпване на количествата.

Важно! Куриерската услуга за доставка до офис на Спиди, Еконт или до предпочитан адрес е за сметка на ПОЛУЧАТЕЛЯ.

Пишете ни на hello@digitalkidz.eu и ако се интересувате от поръчки на по-големи количества, за да направите дарение на училищните библиотеки и читателските клубове в страната – предлагаме специални условия и цени.

Можете да споделите своя отзив и впечатление, като използвате хаштаг #DigitalKidZ и #ДигиталноГрамотни в социалните мрежи и ни оставите отзив в Google. 

Може да ви се струва маловажно, но обратната връзка е много важна за нас. Тя ще ни помогне да отпечатаме и следващите книги от поредицата с “Приключенията на Зед” и да дарим още копия на училищни библиотеки и читаталски клубове. В работните материали ще откриете инструкции как да оставите отзив в Google.

За поръчки на книгата

Книга "Приключенията на зед" с меки корици

Цена: 15лв.

Изчерпан тираж.

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

Луксозно издание - книга с твърди корици

Цена: 23лв.

Възраст: 6-8
Книгата съдържа: Приказна история за “Приключенията на Зед”, която съдържа десетте задължителни правила за безопасна употреба на интернет
Подарък: А3 плакат с десетте правила за безопасен интернет

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

малка подаръчна кутия

Цена: 50лв.

Възраст: 6-8
Кутията съдържа: Чаша за чай с любим герой. Линийка. Ключодържател. Тефтер. Значка. Картина с любимия герой (размер на рамката 21х30см)
Подаръци: А3 плакат с десетте правила за безопасен интернет. Стикери. Картичка за пожелание.

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

голяма подаръчна кутия

 Цена: 75лв.

Възраст: 6-8
Кутията съдържа:

  1. Книга с. твърди корици. “Приключенията на Зед”
  2. Образователна бордова игра за възпитаване на емоционална и множествена интелигентност със 100 предизвикателства – DigitalKidZ Imagination (разгледай играта ТУК)
    Подаръци: А3 плакат с десетте правила за безопасен интернет. Стикери. Картичка за пожелание.

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

Други DigitalKidZ ресурси

ИГРИ

Oбразователни, активни игри, които разиват въображението, емоциите, умението за работа в екип.


НАУЧИ ПОВЕЧЕ

КНИГИ

  Безплатни електронни книги и наръчници с ценни съвети за родители и учители на „дигиталните деца“.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

БЛОГ

  Актуална информация и статии на тема “дигиталните деца” и как да полезни като родители

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

от youtube профила ни