Приказка за безопасен интернет

Книга с твърди корици + ПОДАРЪК – плакат – 23лв.

кой е зед?

“Приключенията на Зед. В гората Интернет” е детска илюстрирана книжка, подходяща за деца на възраст 6-8 години, която разказва за преживяванията на приказния герой Зед и неговите приятели – лисицата Флаш, маймунката Блу, кучето Байт и совата Мис Пиксел в гората Интернет. И кои са десетте урока, които научават от срещата си с Големия Лош вълк. 

 

Офертата от 23лв. с подарък плакат важи до изчерпване на количествата.
*Със своята покупка вие подкрепяте дейността на Фондация “Дигиталните деца” и се съгласявате с Условията за обработка на личните данни

Надникнете вътре

“Приключенията на Зед. В гората Интернет” е първата детска илюстрирана книга на Фондация “Дигиталите деца” в подкрепа на дигиталната грамотност и онлайн сигурност. Подходяща за деца на възраст 6-8 години. Вдъхновена от COVID пандемията и онлайн обучението, което увеличи времето на децата пред екран, както за да учат онлайн, така и за да се забавляват и да поддържат социалните си контакти. 

Дигиталният свят се движи бързо и се променя непрекъснато, като за днешните деца той не е просто пространство, а място, където те влизат и общуват. Той е и незаменим източник на знания, възможности и забавление.

Също е вярно, обаче, че дигиталният свят крие и рискове, за които децата се нуждаят от подкрепа и насока от по-големите. От жизнена важност за тях е да се научат да бъдат добри дигитални граждани, за да предпазят от риск както себе си, така и околните. 

Историята с “Приключенията на Зед” се издава от DigitalKidZ Books.

Историята е написана от Зорница Христова – съдружник и управител на изд.Точица и отличена с редица награди за най-добра детска книга.

Илюстратор я Яна Попова, която живее в Лондон и също мога да се похвали с богато портфолио от детски книги, които са носители на международни награди.

Разказването на истории е най – добрият подход, с чиято помощ да развием социалните умения и емоционалната интелигентност на децата.

Слушайки и четейки истории, децата развиват своето въображението. Историите оказват позитивно влияние върху умението за прилагане на теоретичните познания в реални ситуации, както и за разбирането същността на проблема. 

Повишават мотивацията за учене.

Учителите споделят, че дори студенти, които имат нисък успех и ниска мотивация са много по-склонни да слушат, четат и участват активно в учебния процес, ако заданията им са поставени в контекста на история.

Какви са отзивите за книгата “Приключенията на Зед. В гората Интернет”? 

 

“Приключенията на Зед: В гората Интернет” чудесно съчетава забавните приключения на шестгодишния Зед с изключително важни знания за безопасно поведение в Интернет. Дигиталните умения стават все по-важни за съвременните деца, които все по-рано започват да играят, комуникират и учат онлайн. Затова приключенията и уроците за безопасност в онлайн пространството, през които Зед преминава са толкова ценни и полезни.

Гергана Раковска

Председател, Фондация на бизнеса за образованието

книгата на зед и читателските клубове

Да бъдат част от онлайн мрежата и да прекарват свободното си време в онлайн игри (в мрежа) помага на децата да се почувстват приети, но в същото време е причина за много нови предизвикателства като депресия, раздразнителност и дори агресия. “Колкото повече време прекарват онлайн в неконтролирани занимания, толкова по-голям е риска от психотични състояния и загубване на връзка с реалността”,  коментират психолозите. Статистиките сочат, че близо 50% от тийнейджърите се чувстват зависими от своите мобилни устройства, а примерът който ние възрастните им даваме не е по-различен – 160 пъти дневно, посягаме към телефона си, сочат изследванията. Ако искате да “извадите” децата от мрежата, какъв по – добър начин от красива книга с поука. За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu.

Пишете ни и ако се интересувате от поръчки на по-големи количества или за да направите дарение на училищните библиотеки и читателските клубове в страната – предлагаме специални условия и цени.

Можете да споделите своя отзив и впечатление от книгата в  социалните мрежи, като използвате хаштаг #DigitalKidZ, ако се абонирате за нашия електронен бюлетин, ще научите първи за най-новите ни образователни ресурси, книги, наръчници и инициативи и ще ви изпратим код с отстъпка за предварителни поръчки и “тайни” разпродажби. За регистрация, натиснете ТУК.

Цени и поръчки на книгата на зед 

Книга с меки корици

Цена: 15лв.

Изчерпан тираж.

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

Луксозно издание - книга с твърди корици

Цена: 23лв.

Възраст: 6-8
Книгата съдържа: Приказна история за “Приключенията на Зед”, която съдържа десетте задължителни правила за безопасна употреба на интернет
Подарък: А3 плакат с десетте правила за безопасен интернет

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

малка подаръчна кутия

Цена: 50лв.

Възраст: 6-8
Кутията съдържа: Чаша за чай с любим герой. Линийка. Ключодържател. Тефтер. Значка. Картина с любимия герой (размер на рамката 21х30см) 
Подаръци: А3 плакат с десетте правила за безопасен интернет. Стикери. Картичка за пожелание.

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

голяма подаръчна кутия, вкл. книга и бордова игра

 Цена: 75лв.

Възраст: 6-8
Кутията съдържа:

  1. Книга с. твърди корици. “Приключенията на Зед”
  2. Образователна бордова игра за възпитаване на емоционална и множествена интелигентност със 100 предизвикателства – DigitalKidZ Imagination (разгледай играта ТУК)
    Подаръци: А3 плакат с десетте правила за безопасен интернет. Стикери. Картичка за пожелание.

За поръчки, пишете на hello@digitalkidz.eu

Други DigitalKidZ ресурси

ИГРИ

Oбразователни, активни игри, които разиват въображението, емоциите, умението за работа в екип.


НАУЧИ ПОВЕЧЕ

КНИГИ

  Безплатни електронни книги и наръчници с ценни съвети за родители и учители на „дигиталните деца“.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

БЛОГ

  Актуална информация и статии на тема “дигиталните деца” и как да полезни като родители

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

от youtube профила ни