fbpx

аналоговите възрастни в света на дигиталните деца

DigitalKidZ®️ наръчници със съвети

За аналоговите родители и учители на дигиталните деца.

Технологиите са инструмент и ние от DigitalKidZ вярваме, че тяхната безопасна употреба и ефективност зависи от предварителната подготовка и обучение на децата. Затова ви предлагаме план – подходящ е за начинаещи и дигитално обучаващи се родители. Обобщихме по-голяма част от проблемите, които дискутираме по време на конференциите DigitalKidZ в електронни книги с полезни съвети и идеи, в подкрепа на дигиталната грамотност, които можете да приложите лесно у дома и в клас.

Ще се радваме да споделите своите отзиви от тях в социалните мрежи, като използвате хашта #DigitalKidZ или ни напише имейл на hello@digitalkidz.eu.

 

„Скъпи Родители, добре дошли в света на съвременните “дигитални деца” – социални мрежи, мобилни устройства, Instagram снимки на котката, live – видео от последната ваканция и постоянно мигащи екрани и пиукащи. Време е да научите основните правила за онлайн комуникация с децата си, за да намерите общ език и за да ги научите на отговорно и безопасно поведение в интернет мрежата.“

Ивелина Атанасова - Генчев

Създател на DigitalKidZ®️

Министерството на образованието и науката има за цел през следващата година да повиши квалификацията на над 20 000 учители, коментира зам.министър Диян Стаматов по време на Кръгла маса за образованието в рамките на петата национална конференция DigitalKidZ, състояла се на 15 октомври 2016 в НДК, София.

“Целта е учителите да бъдат поощрени да използват повече дигитални устройства – компютри, таблети, смартфони по време на обучение в клас, независимо в кой клас преподават. Квалифицирането им е на стойност 20 млн. лв. и ще се осъществи основно чрез дистанционна форма.

Настоящата реформа в образованието не са онези малки промени, за които всеки е чувал. Това е реформа, която променя изцяло светогледа в образованието.“ 

Диян Стаматов

Зам. Министър, Министерство на образованието и науката

Можете да прочетете обзор от конференцията и някои от най-запомнящите се моменти, ако свалите втория наръчник от поредицата. 

Безплатни ресурси по дигитална грамотност!

DigitalKidZ®️ предлага и богата серия от безплатни образователни ресурси, посветени на дигиталната грамотност и онлайн безопасност на децата – подходящи за учители и родители.