Приключенията на Зед. В гората Интернет” спечели годишната награда за “Най-добра детска книга” 2021 в категория  „Изследователи” (8-10 г.) – Национална Награда „Бисерче вълшебно“.

На 11 ноември 2021 на онлайн церемония бяха обявени победителите от деветото издание на наградата. 144 книги се включиха в надпреварата, а общият брой на гласувалите деца е 4223. На челните места по брой гласували деца, както и миналата година, са София, Попово, Силистра и с. Труд, Пловдивско.

“Приключенията на Зед. В гората Интернет” (изд. DigitalKidZ), с автор Зорница Христова  и илюстрации от Яна Попова спечели награда в най-конкурентната категория “Изследователи” (8-10г) и спечели наградата с 291 гласа.

На второ и трето място в тази категория се подреждат “Пипи – най-силното момиче на света” (171 гласа, изд. ПАН) и “Небивалици с буквите от А до Я” на тандема Цвета Брестничка-Албена Каменова (165 гласа, изд. ФЮТ).

Награда „Бисерче вълшебно“ 2021 се организира от фондация „Детски книги“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Сред партньорите на инициативата са сайтът Аз чета, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки – България” и Асоциация “Българска книга”.

“Приключенията на Зед. В гората Интернет” е първата детска илюстрирана книга на Фондация “Дигиталите деца” и е създадена в подкрепа на дигиталната грамотност и онлайн сигурност.

Тя е своеобразен наръчник за безопасен интернет. Героите от книжката се сблъскват отблизо с опасностите, които дигиталното пространство крие и заедно научават най-важните правила за безопасно пътуване в света на интернет.

“Винаги съм споделяла, че DigitalKidZ е не просто лична мисия, в която вярвам, но и отговорността, която нося като родител. DigitalKidZ ми позволява да мечтая. Да експериментирам. Да уча нови неща. Така преди година се появи книгата “Приключенията на Зед. В гората Интернет”, споделя Ивелина Атанасова – Генчев, председател „Дигиталните деца“ (DigitalKidZ). „Не мога да повярвам, но и същевременно вярвам – създадохме продукт, с който можем да се гордеем и се радвам, че децата го обожават.”

„Приключенията на Зед. В страната Интернет“ се продава в луксозен формат с твърди корици и книга с меки корици.

🔵 Книга с меки корици – 14лв.
🟢 Книга с твърди корици + подарък ПЛАКАТ – 23лв.
🟣 ПРОМО пакет от 5бр. книги с меки корици – 42лв. (8,20/бр.) + подарък УЪРКШОП учебни материали на тема “онлайн сигурност за деца”
*доставка до адрес с ЕКОНТ – 7,60лв.
☎️ За поръчки, свържете се с нас на тел. 088 332 9992 или пишете на hello@digitalkidz.eu