fbpx

Книгата „Приключенията на Зед. В гората Интернет“ получи първата си номинация за „Най-добра детска книга“.

Първата книжка от поредицата „Приключенията на Зед“ беше номинирана за Награда „Бисерче вълшебно“, където деца на възраст от 5 до 16 години гласуват за своите любими книги.

Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата. Основна цел на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите. Организатор е фондация “Детски книги”.

„Четенето на книги и разказването на истории помага на децата да въприемат много по-лесно абстрактни термини и понятия, като тези, които съпровождат възпитанието на дигитална грамотност. Избрахме Зед и неговите приятели за посланици на фондация „Дигиталните деца“ и превърнахме техните приключения в уроци за онлайн сигурност и безопасност,“ споделя Ивелина Атанасова – Генчев, председател на фондация “Дигиталните деца” и инициатор на проекта.

„Приключенията на Зед“ е номинирана в категория Изследователи (8-10 г.).

Конкурсът протича в 2 етапа:

  • предварителен – обявяване на номинациите и предоставяне на повече време за четене от страна на децата от 5 до 16 години.
  • гласуване – в периода от 11 май до 22 септември 2021 г.

Стискайте ни палци и гласуватйте за нас!