Заместник-министърът на образованието и науката, Диян Стаматов, уважи лично представянето на националната образователна конференция DigitalKidZ и потвърди участието си в Кръгла маса за образованието, която ще се проведе в рамките на конферентната програма на 15-ти октомври.

Заедно с посолствата на Великобритания, САЩ, Израел и Франция,  Министерство на образованието и науката обяви официално подкрепата си към инициативата DigitalKidZ и се присъедини към Кръглата маса на посланниците. Темата на дискусията е посветена образованието и добрите практики по света, както и контролът на децата в мрежата при използването на смарт устройства. Модератор на кръглата маса ще бъде представител на Фондация „Америка за България“, осигуряваща финансовата подкрепа на инициативата DigitalKidZ.

„Инициативата на Фондация „Дигиталните деца“ – DigitalKidZ е вече част от проекта на Министерство на образованието и науката „Твоят час“. Първите две програми за личностно развитие и повишаване на дигиталната грамотност са вече достъпни в официалния профил на инициативата в сайта на проекта.” – това заяви на официална пресконференция президентът на инициативата DigitalKidZ и председател на Фондация “Дигиталните деца” Ивелина Атанасова. Тя представи участниците и лекторите в програмата на петото поредно издание на  DigitalKidZ.

Сред участниците и лекторите на предстоящото конференция са психологът Надежда Милева, биологът Камелия Митева, Анастасия Димитрова, Магдалена Ангелова, директорът на Британския съвет – Любов Костова, френското аташе по образователно сътрудничество – Валери Дрейк и още десет експерта в областта на образованието, възпитанието, киберсигурността и психологията.

По време на събитието ще се проведе още една дискусия на тема „Ранно финансово образование“, водена от маркетинговия директор на Първа инвестиционна банка – Илона Станева. В разговора ще вземат участие още посланикът на инициативата DigitalKidZ – Ива Екимова и Жюстин Томс –отговорна майка, маркетинг експерт, писател, активист.

Занимания по програмиране, киберсигурност, кариерно ориентиране за деца, работа в екип и емоционална интелигентност ще бъдат демонстрирани в паралелната програма за
деца, която допълва програмата на форума DigitalKidZ на 15-ти октомври 2016 в зала 6 на
НДК, София. Билети се продават до изчерпване на количествата.