Тина Айзенберг е родом от Швейцария, но прекарва последните 17 години от живота си в Ню Йорк. Основател е на артистичния блог swiss-miss.com, инициативата Creative Mornings придобила международен мащаб, както и на две co-working пространства в града, който никога не спи. Мотото, което я води напред е “Вместо да се оплакваш, просто го поправи.” Затова когато малката й дъщеря се прибира вкъщи с неугледна временна татуировка, вместо да недоволства, Тина събира тайфа от приятели илюстратори и основава tattly.com – компания за детски лепенки-татуировки.

В скорошно интервю, журналистката Шоко Вагнер й задава въпроса: Какво е твоето отношение относно децата и технологиите? Ти самата опитваш ли се да ограничаваш твоите деца от достъп до компютър и Интернет, или ги насърчаваш?

Ето и отговора на Тина:

“Това всъщност е сериозна тема сред моите връстници, които в момента са родители, понеже ние не сме израстнали с технолиите. Гледаме на тях като на нещо лошо. Но вече има ново поколение родители порастнали покрай екраните и те подхождат към нещата по различен начин. Аз лично се опитвам да намеря баланс с моите деца, но спрямо други родители които познавам, им позволявам да прекарват повече време пред екраните. Единствено им казвам, че трябва да използват компютрите за да създадат нещо. Ела току що се върна от летен лагер, на който се е учила да програмира и аз не мога да бъда по-щастлива от това. Това е найният свят. Програмирането ще бъде част от нейния речник. Аз може да съм учила английски, а тя учи Java.”

Ако искате да прочетет цялото интервю, ще го откриете тук.