Комисар Мария Габриел

Еврокомисар по цифрова икономика и общество. Патрон на конференцията DigitalKidZ

Комисар Мария Габриел

Еврокомисар по цифрова икономика и общество. Патрон на конференцията DigitalKidZ

Biography

Мария Габриел е еврокомисар по цифрова икономика и общество. Работата й е свързана с:

  • Подготовка на амбициозни законодателни мерки за подобряване на свързаността на цифровия единен пазар чрез прекратяване на изолираното функциониране на националните системи в областта на регулирането на далекосъобщенията, законодателството за защита на авторското право и данните, управлението на радиовълните и при прилагането на правото в сферата на конкуренцията.
  • Включване на по-амбициозни цели в текущата реформа на правилата на ЕС за далекосъобщенията и разработване на общ подход към управлението на използването на радиочестотния спектър в Съюза.
  • Модернизиране на правилата в областта на авторското право.
  • Разработване на мерки за подобряване на сигурността на онлайн съобщенията и преноса на данни.
  • Подпомагане на внедряването на висококачествена цифрова инфраструктура.

На 27 октомври 2018, комисар Мария Габриел ще открие седмото издание на международната конференция за иновации в образованието и технологиите – DigitalKidZ, чиито патрон е.

“Texнoлoгиитe са утвърден ĸaтaлизaтop зa гeнepиpaнe нa pъcт и иĸoнoмичecĸи пpocпepитeт, пoдпoмaгaйĸи xopaтa и бизнeca дa ycпявaт в peaлизиpaнeтo нa пълния cи пoтeнциал. ИТ потенциалът на България също е очевиден през последните години – старт-ъпи, ИТ професионалисти, бизнес лидери създават уникална среда за един истински ИТ хъб на Балканите. Всички ние заедно трябва да градим единна и свързана, дигитална Европа“, твърди Мария Габриел.

All session by Комисар Мария Габриел

Откриване на събитието

10:00 - 10:15
Информационен център на Европейския съюз - София