Ивелина Атанасова

Председател на Фондация "Дигиталните деца"

Ивелина Атанасова

Председател на Фондация "Дигиталните деца"
hello@ivatanasova.com

Biography

Ивелина Атанасова е сериен предприемач, консултант по бизнес развитие и стратегически маркетинг. Intunity Коуч. Майка.

Отличена в класацията на Дарик „40 до 40“ през 2015 за хора, които променят страната ни. „Жена на годината“ – 2016, категория „Иновации и технологии“. Отличена от Президента на Република България – Румен Радев за висок обществен принос в областта на компютърните науки – награди „Джон Атанасов“ 2017 и номинирана от Специалното жури в Сайт на годината 2018 за специален принос за влияние върху развитието на уеб и дигиталните технологии в България.

Преди четири години стартира социалната инициатива в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование – DigitalKidZ: „Училище с отворен код“ с амбицията да промени съвременната методология за преподаване в училище и да повиши дигиталната грамотност на обществото ни.

Днес брандът DigitalKidZ® е разпознаваем в цяла Европа, като един от успешните проекти за трансформация и иновации в образованието. Обединява международна конференция, клубове по програмиране за деца в цялата страна (DigitalKidZ STEAM Клуб), учебни програми, инструменти и методологии, образователни игри, книги, наръчници и „алтернативни“ детски площадки, произвеждани под марката DigitalKidZ, в унисон с ценностите на бранда и в подкрепа на дигиталната хигиена и навици на подрастващите.

All session by Ивелина Атанасова