Антъни Дейвид Кинг

Предприемач и иноватор в областта на образованието

Антъни Дейвид Кинг

Предприемач и иноватор в областта на образованието

Biography

Антъни Дейвид Кинг е британски гражданин и иноватор. Номиниран за „Предприемач на годината“  за проектите на Anthony David King Ventures, чиято мисия е да създават и подкрепят програми за стартиращи предприемачи и компании по целия свят чрез революция в потребителското преживяване.

През 2005г Антъни е ангажиран да разработи иновативни програми за повече от 100 училища в страната и правителството на Великобритания. През 2011г стартира Anthony David King Ventures, за да подкрепи стартиращите компании. Тринадесет години по-късно, работата му обхваща 12 програми, интегрирани в повече от 200 училища и 350 компании в 21 града, по които работят ежедневно хиляди хора.

Проектите, с които Антъни се гордеенай-много са:

  • Програма за разширяване ролята на училището (Extended Schools Programme), създадена, за да трансформира 130 училища в Лондон и да подкрепи училищните общности в създаването на иновативни бизнес модели, които да увеличат приходите на хора.
  • Програма в подкрепа на децата, чиято мисия е да улесни грижата за подрастващите и да улекоти финансовите разходи за това сред работещите родители в Англия. Програмата се фокусира върху нови бизнес модели и партньрства, които правят възможно грижата за децата между 8 и 18ч, 50 седмици в годината.

Антъни си партнира с Techstars за старта на тяхната първа образователна програма, реализирана в технологичният им стартъп инкубатор в Лондон – Startup Weekend Edu. Програмата обединява 80 предприемача, разработчици и ментори, които за по-малко от 54 часа трябва да сформират 20 екипа и да създадат проект, който да преодолее някое от предизвикателствата пред образователната система в Англия.

Антъни е гост – лектор на редица събития и в университети, вкл.Университет по творчески технологии Лимкокуинг – Малайзия, Университетът за приложни науки – Холандия и Университетът за приложни изкуства – Лондон.

От 2016г насам Антъни е член на Кралското общество за насърчаване на изкуствата, производството и търговията.

All session by Антъни Дейвид Кинг