fbpx

КОСМИЧЕСКО БЪДЕЩЕ ЗА ПОКОЛЕНИЕ Z

Потопи се във вълнуващия свят на космоса! Не е нужно да имаш свръх умения по програмиране, за да направиш свой уникален филм!

Big Bang Spacetube* дава възможност на всички от 9 до 19 години да участват в надпреварата и да спечелят страхотни награди! Само част от тях са: VIP посещение в космическия изследователски център в Европа, 3D модели на спътници и ракети, сателитни снимки на мястото, където живееш и още много други.

За целта, създай видео на тема „Космос“ с трайност от 2 до 3 минути. Трябва да имаш идея и да съставиш сценарий, а след това можеш да визуализираш идеите си. За заснемането, монтирането и озвучаването на видео-филмите могат да се използват всички мобилни устройства – смартфон, компютър или таблет. Звукът може да бъде използван от всеки източник, чиито права на ползване са безплатни. Филмът  задължително трябва да е авторски. Форматът на видеото трябва да бъде в един от следните формати:  MP4 (H264), MOV, WMV, AVI формати. Разделителна способност трябва да е 16: 9: 1280 × 720 пиксела на ред или 1920 × 1080 пиксела на ред.

За да участваш в космическата надпревара, се регистрирай тук преди 20.04.2020 г.

Участниците в конкурса се състезават за национална награда и международна награда. Ако искаш да се състезаваш за международната награда, трябва да сложиш субтитри на видеоклипа си в srt формат (софтуерът се предлага от организатора).

След крайния срок на конкурса, публиката и специално жури ще гласоват за най-добрите според тях видеоклипове. Журито ще оцени само 10-те най-добри видеоклипа, които са били селектирани от гласовете на публиката. Гласовете на публиката и журито са с тежест 40/60. Наградите ще бъдат разпределени между десетте най-добри клипа.

Е, взе ли камерата вече? Използвай времето, което ти дава принудителната карантина и се включи в надпреварата.

**Организатор на конкурса е ASBL MC2, който провежда инициативата за трета поредна година в Холандия, Белгия, Литва, Франция, Германия и България. Партньор за България е Фондация „Дигиталните деца“ и Newtrend Agency – агенция за бранд мениджмънт, маркетинг и бизнес комуникации.
Мисията на Big Bang Spacetube* е да популяризира космическите науки като част от професиите на бъдещето. Прочети още за конкурса в официалния сайт на инициативата.