След три седмици Digital KidZ ще отпразнува първия си рожден ден и решихме да отпразнуваме годишнината си с фотоконкурс, посветен на „Дигиталните деца“.

Амбицията ни е да ви изведем навън с децата и да ви провокираме да надникнете в техния свят. Провокираме ви да погледнете света на децата днес през обектива си. На същите онези деца, които нямат щастието да тичат по прашните улици на село, но строят градове с Minecraft, не целят врабчетата с прашки, но “воюват” с Angry birds, не помнят Флинстоун и Пинко, но се обличат в жълто и събират своите колекции с миньони и Stekeez.

Провокираме ви да споделите как виждате „дигиталните деца„, какво е тяхното ежедневие, мечти и детство. Какво им отнемат и какво им дават технологиите?

Нека заедно надникнем в техните мечти и страхове, а после ще ги обсъдим по време на третото издание на инициативата Digital KidZ, посветена на „Родителството отвъд технологиите“. Форумът и творческите работилници за деца ще се състоят на 7 ноември в зала 3 на НДК, а НДК е официален партньор и домакин на събитието.

07 ноември е и крайният срок за подаване на кандидатурите за участие във фотоконкурса. Решихме да го организираме във Facebook, правилата за участие можете да откриете ТУК.

Седемнадесетте най-харесвани от публиката ни и журито фотографии ще бъдат отличени с грамота и изложени, заедно с името на техния автор в центъра на София в периода 17 – 28 ноември в рамките на едноименната изложба „Дигиталните деца“. Изложбата се организира от онлайн медия и агенция за дигитален маркетинг и ивент мениджмънт – Newtrend съвместно с PR агенция Интеримидж и със съдействието на Дирекция „ Култура“ в Столична Община.

Финалистите, чиито фотографии ще бъдат включени в изложбата ще получат от Newtrend почетна грамота и VIP покана за следващото издание на Digital KidZ през пролетта на 2016г.

Фотографиите на финалистите ще бъдат отпечатани за сметка на организаторите и представени на изложба на открито в периода 18-27 ноември в центъра на София.