fbpx

DIGITALKIDZ STEM CLUB ИДВА У ДОМА

Фондация „Дигиталните деца“ отваря ресурсите си за обученията по програмиране на деца и стартира инициатива за виртуално обучение по програмиране в началото на м.април до края на карантината.

През последните дни все повече учебни заведения по цял свят стартират онлайн преподаване на училищните предмети. Дигиталното пространство предлага огромно разнообразие от канали за комуникация и източници на информация. Въпреки това, хиляди учители са заети да работят, за да преобразуват уроците си през различни образователни ресурси в интернет.

Най-добрата инвестиция на времето, прекарано у дома, децата могат да направят като обогатят своите знания и развият уменията си.

DigitalKidZ STEM Club предлага двуседмично онлайн обучение по програмиране за деца на възраст 7-12 години. Началната дата на обучението е 13.04.2020 г. Занятията ще се провеждат всеки делничен ден с трайност 90 минути. Експерт по компютърни науки и програмиране ще преподава онлайн уроци чрез видео чат. Всички деца, завършили обучението, ще получат сертификат за успешно завършено първо ниво по програмата на  DigitalKidZ STEM Club. При евентуално удължаване на карантинния период, Фондация „Дигиталните деца“ може да предложи и последващо обучение за второ ниво по програмата, както и в присъствена форма при прекъсване на извънредната ситуация в страната ни.

Проектът DigitalKidZ STEM Club е независима социална инициатива на Фондация „Дигиталните деца“ и е субсидирана изцяло от нея. В подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование, експертите ни ще инвестират безвъзмездно времето си в интензивните онлайн обучения всеки делничен ден.

Цената на единичен пакет е 125,00 лв. Сумата включва разходите за лиценз и предоставени активи за лично ползване.

 

**При промяна на учебните планове и режим на обучението в училище, DigitalKidZ запазва своето право за промяна на организационния процес на заниманията.

 

Повече информация за инициативата, програмата и възможностите за записване, може да откриете на страницата DigitalKidZ STEM Club.