fbpx

DigitalKidZ не е конференция, не е работилница, не е просто събитие – DigitalKidZ е емоция, усещане, любов и преживяване, на което вече втора година каним родители, учители и деца, за да я преживеят заедно.

DigitalKidZ е мисия. 

DigitalKidZ поставя във фокуса си три основни теми:

ОБРАЗОВАНИЕ‬.
Създаваме инструменти и учебни програми, които да образоват в областта на дигиталната грамотност и гражданската отговорност.

‪‎ВДЪХНОВЕНИЕ‬.
Предоставяме информация и срещаме учители и родители с експерти в областта на науката, технологиите, бизнеса, психологията и образованието, за да им помогнат с практични и лесно приложими съвети да преодолеят проблемите у дома и в час и да възпитават децата като дигитално информирани граждани.

‪ОНЛАЙН‬ СИГУРНОСТ.
Определяме точния баланс между безопасните и полезните дигитални практики за деца, семейства и важни социални права.

За „Дигиталните деца“?Регистрациите за DigitalKidZ #5: 15 октомври 2016, НДК затварят утре – побързайте.
Програмата, лекторите, партньорите и заниманията за деца можете да видите на адрес – https://dk-old.brokkolli.com/events/digitalkidz-5

Posted by Digital KidZ on Wednesday, October 12, 2016

На 15 октомври 2016 – само след три дни е петото поредно издание на националната конференция DigitalKidZ, посветена на иновативното образование и дигитална грамотност. Традиционно конференцията ще бъде допълнена от целодневна програма със занимания за деца и изложение и ако все още не сте направили своята регистрация – регистрациите затварят утре, ето ви десет причини защо да изберете да прекараме съботата заедно.

14446133_10153803742205843_4085014062784707656_n

 

Конференцията DigitalKidZ ще ви срещне с някои от най-интересните личности в България, посветили живота си на образованието и иновациите – точно 12.

Ще научите как да предолявате страха от новото, как да разивате въображението и интуицията на децата, как да „възпитавате“ технологиите и как да ползвате софтуер за родителски контрол.

Всички присъстващи ще получат код за безплатен достъп, за да защитят устройствата на свите деца.

Съвременните технологии променят образованието. Как училището, преподаването и обучението могат да адаптират ефективно новите технологии и да дават качествено образование на децата, израснали в технологичната ера? Отговорите ще дадем на Кръгла маса със специалното участие на зам. министър Стаматов, Валери Дрейк – френско аташе по образованието на Франция, Любов Костова – Директор на Британски съвет, Станислава Станева – програмен експерт „Образование” от Фондация Америка за България и Рита Ванска, програмен мениджър на програмата Education Export Finland, която пристига от Финландия специално за събитието в България

Следобедът ще е посветен на ранното финансово образование и дискусия, която организираме с Първа инвестиционна банка за най-често допусканите грешки по отношение възпитанието и парите. Ако има специални въпроси, които бихте желали да засегнем, включете се в играта и может еда спечелите двоен билет за специалната прожекция на филма „Тролчетата“.

dk_pib_v7

 

Подготвили сме много игри и изнанади в образователните занимания за деца на DigitalKidZ през целия ден – по-големите ще могат да създадат своя първи уеб сайт, ще присъстват на уъркшоп по киберсигурност по специална програма, разработена от Белият дом и Държавният департамент на САЩ.

Предвидили сме още космически приключения, био игри, емоционална интелигентност, рисуване, креативни занимания, приказки, театър и специална сесия за кариерно ориентиране на по-големите, организирана със съдействието Фондация за Бизнеса и образовнаието и техния проект „Прометей“.

Освен това всички деца ще се приберат у дома с цяяяяяяяяла раница подаръци и изненади, любезно осигурени от екипа на Фондация „Дигиталните деца“ и партньорите на инициативата.

В рамките на изложението ще се докоснете до виртуалната реалност и интерактивни преживявания, които променят деня ни.

…. даже ще си вземете снимка за спомен.

14570518_1221149374610103_7114647817947449169_o

Обядът ще бъде на Masterchef нивозащото за него ще се погрижи Йоана, а за десерт ще имате възможността да опитате сладоледа Coppa della Magga, избран от клуба на Bentley & Rolls Royce и суровите бисквитки и бонбони на Rawlly.

dk_yoanna

Причините да бъдете в събота с нас станаха повече от 10, знаем, но ако сте родител на детенце между 4 и 10 години или учител в начален курс – регистрирайте се за участие още днес – регистрациите затварят утре, на 13 октовмри.

 

Всички линкове за регистрация са премахнати, поради преминаване на събитията.