На 01 ноември 2014г „мечтата ни“ Digital KidZ беше представена за пръв път на света. Започнахме съвсем символично, в Деня на народните будители. Днес, 11 месеца по-късно, планираме третото издание на Digital KidZ, посветено на Родителството отвъд технологиите и защо е толкова съществено важно технологиите да бъдат възпитавани.

Амбицията ни е, съчетавайки теория, забавление и индивидуална консултация с експерти да изградим мост между технологиите, родителите, учителите и децата и да се превърнем в първата платформа, отвъд дигиталния свят, където се обсъждат не проблемите, а решенията за по-добро образование, по-усмихнати деца, по-устойчиво общество.

Digital KidZ включва:

  • Форум с практични съвети за родители и учители
  • Целодневна програма с творчески работилници за деца на възраст 4-10 години
  • Изложение на неправителствени организации, които работят в областта на децата със специални потребности.

След като обсъдихме как технологиите подпомагат професионалната реализация и активен социален живот на децата с аутизъм и как технологиите могат да помогнат за преодоляване образователните затруднения на децата с дислексия, този път ще обсъдим „хиперактивните деца“ и имат ли технологиите вина за диагнозата.

В рамките на форума ще обсъждаме още ранното детско развитие и занимания според темперамента на детето, кризата на 7-мата година и как психофизичните центрове управляват живота ни, сугестопедията като метод за възпитание и обучение и как интернет повлиява четенето и паметта. Темата ще бъде разисквана от Ангел Ангелов, Иновативен учител на Microsoft за 2015 и с номинация за най-добър учител на годината според Global Teacher Prize.

Симо от БГ Радио и Жюстин Томс ще ни разкажат за „Мисия Татко“, а Мая Бежанска ще ни разкаже как изкуството възпитава хора с ценности.