Конференция

Мисия на Фондация „Дигиталните деца“ е да повишава общата дигитална култура на гражданското общество, като използва, вкл. създава, иновативни образователни методи и инструментариум, съгласно „компетенциите на 21век“.

Конференцията DigitalKidZ® се организира веднъж годишно и представя най-добрите практики в областта на образованието, иновациите, технологиите, дигиталната хигиена и онлайн сигурност. Лектори на събитието са световни експерти от България и Европа. 

Комисар Мария Габриел – Цифрова икономика и цифрово общество е патрон на събитието.

„Цифровите технологии променят начина ни да работим, да учим и да живеем. Те се развиват изключително бурно и затова сме длъжни да ускорим ритъма“, категорична е Мария Габриел. Тя напомня, че технологичното развитие е приоритет на Европейската комисия. Едно от големите предизвикателства обаче е нивото на цифровите знания и умения, които според нея са в някаква степен дори с по-голямо значение. Плашеща е статистиката, че към днешна дата 80 млн. от европейците изобщо не са използвали интернет. Междувременно едва 37% от активната трудова сила в Европа има основни цифрови умения, което също стряска на фона на прогнозата, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват такива базови умения. „Каквито и невероятни законодателни предложения да направим, каквито и прекрасни финансови инструменти да създадем, ако хората не са подготвени за цифровия преход и за новите реалности на дигиталната икономика, няма да успеем да постигнем положителни резултати“.

Мария Габриел, Еврокомисар - Цифрова икономика и цифрово общество

Регистрация на покана

Присъствието на събитието е с ограничен достъп, поради лимитирания брой места в залата. Моля, ако имате покана и разполагате с активен линк, попълнете своите данни за присъствие до 24 октомври, за да планираме ефективно капацитета на залата или пишете на maya@digitalkidz.eu. – Мая Стайкова.

Моля при изпращане на мейл, посочете:

  • дали посещавате събитието в ролята си на директор/учител или родител;
  • как научихте за събитието;
  • и оставете своите имена и телефон за връзка, в допълнение на мейла, както и кое училище представлявате, ако посещавате събитието като учител.

Можете да гледате онлайн стрийминг на събитието през целия ден през страницата ни във Facebook – https://www.facebook.com/DigitalKidZ.eu/

 

Конференцията ще се проведе в Информационният център на Европейския съюз - гр. София, ул. ул. „Георги С. Раковски“ 124. *С присъствието си на събитието се съгласявате да бъдете заснемани и снимките/видеата да бъдат използвани за отразяване на събитието във всички медийни канали – телевизия, уебсайтове, социални мрежи и др. Събитието ще се излъчва да живо онлайн - през целия ден.
Конференция - 27.10.2018
10:00 - 10:15

Откриване на събитието

Антъни Дейвид Кинг
Д-р Леена Андонов
12:00 - 13:00

Обедна почивка с вкл. обяд

Георги Апостолов
Галя Недялкова
14:30 - 15:00

DigitalKidZ Awards: Церемония по награждаване на българските благодетели за иновации в образованието

Награди

Мисия на DigitalKidZ Awards е да гарантира, че подрастващите днес имат необходимите инструменти, умения, опит и компетенции, за да се реализират успешно и да се възползват от потенциала на дигиталния свят, който ни заобикаля.

DigitalKidZ Awards е знак за качество.

Целта на DigitalKidZ Awards е да отличи иновативните компании и техни усилия в областта на иновациите и дигиталната трансформация на българското образование, да насърчи най-високите стандарти и да поощри инструментите, допринесли за интегрирането на ключовите умения и компетенции сред децата на 21. век.

Участие в DigitalKidZ Awards

За номинация се допускат единствено ИТ компаниите, издателствата, производителите на играчки, образователни и спортни центрове, продукти, образователни проекти и инициативи на търговски и неправителствени организации:

  • допринесли за върхови постижения в областта на образованието;
  • проекти и инструменти, които могат да бъдат квалифицирани като иновативни и допринасят за развиването на ключови компетенции сред децата;
  • продукти, които поставят в центъра детето и неговите потребности,
  • продукти и решения, които спомагат за устойчивото родителство и образование според потребностите на децата в 21 век
  • продукти и решения, които насърчават сътрудничеството между бизнеса, учителите, родителите и децата.

Номинацията за DigitalKidZ Awards е сигнал към обществото за проекти, ориентирани към бъдещето и потребностите на децата.

Жури в DigitalKidZ Awards

Журито на DigitalKidZ Awards е съставено от независима комисия, експерти в областта на образованието, бизнеса, технологиите и иновациите. 

Лектори на конференцията

Комисар Мария Габриел

Еврокомисар по цифрова икономика и общество. Патрон на конференцията DigitalKidZ

Ивелина Атанасова

Председател на Фондация "Дигиталните деца"

Д-р Леена Андонов

Изследовател в областта на образованието - Финландия

Антъни Дейвид Кинг

Предприемач и иноватор в областта на образованието

Иван Иванов

Зам. директор в Средно училище „Христо Ботев“, гр.Карнобат

Иван Стоянов

Директор на СУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат

Галя Недялкова

Основател на Пространство за учене “Пътеки”

Георги Апостолов

Координатор на координатор на Центъра за безопасен Интернет

Организационни партньори

DigitalKidZ Бюлетин

Можете да получавате по имейл всички новини и специални условия за достъп до събитията и инициативите на DigitalKidZ.

Абонирайте се