Първият модул по програмиране, дигитална грамотност и приложна наука, част от интензивната образователна програма на DigitalKidZ® Клуб:

  • запознава децата с устройството на компютъра, основни познания в областта на онлайн сигурността и базовни познания с  езиците за програмиране Scratch и CoffeScript;
  • вдъхновява любов и уважение към природата;
  • повишава емоционална и множествена интелигентност.

Заниманията са изградени като интерактивни преживявания под формата на ролеви игри, симулации, експерименти, което пподобрява комуникационните умения на децата, умението за работа в екип, вътрешната мотивация за учене.

Установено е, че емоционално интелигентните хора са много по-гъвкави и адаптивни, по-лесно създават връзки, по-добре работят в екип и се справят с предизвикателствата и трудностите.

Работим в малки групи от 10 деца на възраст 7-12 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение.

Кога, къде и как?

Заниманията на DigitalKidZ® STEM Клуб се провеждават в гр. София, кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.

Детайлна програма

Програмиране:

Ден 1: „Мостове на приятелството“ – Развитие на междуличностна множествена интелигентност. Комуникативни умения. Устройство на компютъра. Първи стъпки в програмирането.

Ден 2: „Горската пътека на приказките“ – Развитие на лингвистична множествена интелигентност. Програмиране за деца.

Ден 3: „Омагьосаните градове и села” – Развитие на емоционална интелигентност. Концентрация. Емоции. Въображение. Програмиране за деца.

Ден 4: „Реката с четирите костенурки” – Развитие на логико-математическа множествена компетентност. Програмиране за деца.

Ден 5: „Вълшебните планини и върхове” – Развитие на телесно-кинестетична множествена интелигентност. Невербална комуникация. Програмиране за деца.

Ден 6: „Космическият кораб на Dash & Dot” – Развитие на музикална множествена интелигентност. Програмиране за деца.

Ден 7: „Морската битка” – Развитие на пространствена множествена интелигентност. Работа с LEGO роботи. Програмиране за деца.

Ден 8: „Плаващите пясъци на пустинята” – Развитие на екзистенциална интелигентност. Програмиране за деца

 

DigitalKidZ® Клуб осигурява необходимата техника и образователен софтуер, единственото изискване е децата да могат да четат и пишат.

Вижте програмата на Модул 2: Програмиране за напреднали и онлайн сигурност.

Последвайте линка под логото, за да разгледате цялата програма на всеки от модулите.

digitalkidz_robots

Модул 4: micro:bit за напреднали

 

 

 

 

 

 

 

За повече информация се свържете с екипа ни на hello [at] digitalkidz.eu

Партньори по проекта:

Ателиета по приложна наука и биология

Приложна наука и биология

lenovologo-pos-red

Всяко дете работи на индивидуален таблет и компютър, благодарение на Lenovo.

superhosting

Хостингът е предоставен от Superhosting и Ученици.бг

Приходите от летните интензивни образователни уъркшопи ще бъдат използвани в подкрепа развитие инициативите на Фондация „Дигиталните деца“ и проекта DigitalKidZ: Училище с „отворен код“.

Цената включва обучения, дигитални устройства и лицензи за работа със специализиран софтуер, работни материали. В цената НЕ Е включен обяд. 

При записване на следващ уъркоп, ползвате 5% отстъпка. При записано второ дете, автоматично се начислява 20% отстъпка от цената за второто дете. За повече информация, моля свържете се с екипа на hello [at] digitalkidz.eu.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане. *Занятията стартират при сформиране на група.