DigitalKidZ® STE(A)M Клуб

Наука, технологии, инженерни дисциплини, изкуство и математика, известни още като STEAM науки стоят в основата на всички "професии на бъдещето"

DigitalKidZ® STE(А)M Клуб е образователна програма, разработена от екипа на Фондация „Дигиталните деца“ – всички приходи от обученията биват използвани в подкрепа дейността на Фондацията.

Програмата е разработена изцяло върху игровите принципи, съобразена с психо-емоционалното развитие на децата между 7 и 12 години. Целта е повишаване на мотивацията за учене и насърчаване на комуникационните умения, умения за работа в екип, творчество и иновации. Умения за работа в чуждооезикова среда.

В DigitalKidZ® STE(А)M Клуб вярваме, че техническите уменията за програмиране следва да бъдат развивани паралелно с (между)човешките взаимоотношения и да бъдат допълвани от основни навици за дигитална хигиена, онлайн сигурност и баланс между онлайн и офлайн забавления.

Програмата за извънкласни занимания по програмиране на DigitalKidZ® STE(А)M Клуб развива още емоционалната интелигентност, изгражда необходимите „умения за 21 век“, вкл. критическо мислене, дигитална и медийна грамотност, умение за иновации, гъвкавост, лидерски умения, социални умения. Обяснява сложни понятия от училище на разбираем език.

Целта е да подготвим децата за професиите на бъдещето.

Да повишим мотивацията им за учене, превръщайки ученето в игра.

Да ги подкрепим да намерят нови приятели.

Да им помогнем да бъдат подготвени за съвремието, в което живеят.

Работим по авторска учебна програма, използвайки съвременните образователни методологии и опита на финландската образователна система, която поставя детето в центъра и го учи чрез работа по проекти или т.нар. maker философия за (само)обучение през опита, където учителят е ментор, а не единствен съдържател на познание.

Забавно, цветно и приятно, децата развиват своето логическо мислене и умението да решават проблеми, изследвайки взаимовръзката „човек – технологии“.

Стратегията за “Европа 2020” и създаването на Единен Дигитален Пазар има за цел насърчаването на интелигентен и устойчив растеж. От основно значение за постигането на тази цел са езиковата и математическата грамотност и познанията в областта на природните науки и технологиите — така наречените основни умения.

Програмата на DigitalKidZ® STE(А)M Клуб е базирана на опита и обратната връзка от над 1500 ученици и техните учители от 19 училища в страната, участвали в пилотната програма „Училище с отворен код“ в периода февруари – май 2018 и в сътрудничество с консултанти в областта на образователните иновации към Посолство Финландия в България и Националната агенция за образование – Education Export – Finland.

Работим в малки групи от 10 деца (двама преподаватели) на възраст 7-12 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение.

Програма и умения

screen-shot-2018-10-01-at-16-44-08

Разделението по класове и придобити умения на децата е условно и съответства повече на емоционалното развитие на децата по години, отколкото на реалните им умения. Таблицата е приложима за работата в клас.

Групите на DigitalKidZ® STE(А)M Клуб са малки – до 10 деца, които работят с двама старши и един младши преподавател, а темповете за придобиване на знания са индивидуални. Деца с талант в областта на програмирането се движат с близо 30% по-бързи темпове от стандартно заложените, останалите е необходимо да придобият базови познания във всяка една от областите.

Придържаме се изключително към индивидуалните умения и интереси на всяко едно дете и връщаме обратна връзка след всяко занимание, вкл. при необходимост от индивидуална работа за развиване на таланта или липсата на каквато и да е мотивация на детето в областта.

stem-club

Кога, къде и как?

Тази година летни занимания в DigitalKidZ STE(A)M Клуб няма да се провеждат. Очаквайте повече информация скоро!

Адресът на DigitalKidZ® STE(А)M Клуб e кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.
screen-shot-2017-06-19-at-15-31-40

 

Цени:

Плащането може да бъде месец за месец, за учебен срок или за цялата учебна година, като при предварително плащане за целия учебен срок ще ползвате 5% отстъпка, за цялата година – 10%.

  • Месечна такса: 180лв./ дължима до 10-то число на месеца
  • Учебен срок: 2х684лв./ първа дължима до средата на м.ноември, втора дължима – до средата на м.март
  • Еднократна такса за цялата година: 1296лв.

При записване на второ дете получавате 10% отстъпка от втората такса, в допълнение на гореописаните отстъпки.

Средна цена за 1 у.ч = 22,50лв.

*Таксата включва работа на индивидуално Lenovo устройство, необходимите образователни лицензи, плодове, вода и подаръци за децата в рамките на обучението.

Всяко дете работи според собствения си ритъм и бива фасилитирано от ментор, според индивидуалните си нужди и темпо на учене, в рамките на поставените за месеца задачи пред групата – на всеки три деца в групата има по един ментор, който работи с тях.

За записвания:

За регистрация и записвания, моля пишете на имейл – hello@digitalkidz.eu.

Необходими са ни:

  • име на детето
  • възраст и рожден ден
  • училище, с което учи
  • телефон и име на родител за връзка
  • отговор на въпроса: „Как научихте за нас?“

Ще получите обратен мейл с данни за плащане. Валидни са единствено заплатените регистрации

Фондация Дигиталните деца – Societe Generale Експресбанk, IBAN:BG90TTBB94001527558646

Приходите от образователните занимания за деца ще бъдат използвани в подкрепа развитие инициативите на Фондация „Дигиталните деца“ и проекта DigitalKidZ: Училище с „отворен код“

Повече подробности и детайли за обучението:

Последвайте линка под логото, за да разгледате цялата програма на всеки от модулите.

 

digitalkidz_robots

Модул 4: micro:bit за напреднали

DigitalKidZ е регистрирана търговска марка и единствено Фондация „Дигиталните деца“ изключително право на използване. Съгласно националното и европейското законодателство всяко неправомерно използване на марката без разрешение на маркопритежателя е нарушение на правата и подлежи на санкции.

Какво споделят родителите?

Синът ми беше на тазгодишното лятно училище – DigitalKidz Club. Забавлява се страшно много, ходеше всеки ден с голяма желание и научи много, за себе си, за отношенията с другите и за програмирането. Препоръчвам много. Екипът е много мил с децата и атмосферата беше много приятна. На добър път и за бъдещите издания!

Корнелия Козовска

Днес на #DigitalKidZ разбрахме кой светна луната, как науката може да бъде забавна, какво се случва в космическите лагери на NASA и още куп интересни неща. Който е пропуснал, да се поправи следващия път.

Марта Николова

Невероятно! Деца на 4-6г. програмират и създават дигитални истории! Супер заредена съм прекрасната енергия на тези деца!

Кристина Щерева, Huawei Mobile