DigitalKidZ: Блог

2
юни

Как отпразнувахме Деня на детето в DigitalKidZ Hub

В този материал ще се опитаме да споделим вълнуващия ден, в който отбелязахме Деня на детето, организирайки щур, но много любознателен купон в центъра за образователни иновации и технологии DigitalKidZ Hub.

След като през март DigitalKidZ Hub официално отвори врати за съботно-неделните си детски работилници по програмиране и развиване  на емоционална и множествена интелигентност, две много щастливи групи деца завършиха обучението си през май и официално обявихме началото на летните занимание, решихме че няма по-добър ден, в който да отпразнуваме всички тези хубави неща, от 1-ви юни.

Поканихме двама от най-забавните  си партньори и заедно с YaPpy и Био Игри организирахме прекрасна целодневна програма, в която малките малчугани да поставят основите на програмирането, да заобичат природата и да развият всичко най-артистично в себе си. В рамките на 9 часа дигиталните устройства в центъра бяха заредени три пъти, мебелите бяха пребоядисани във всички цветове на дъгата, а поредица балони се превърнаха в любимите животни на децата. В края на деня всички герои бяха изморени, но много заредени от положителни емоции и добро настроение, та затова завършихме с игра на Йога за деца. Разбира се, за екипа на DigitalKidZ ни беше малко трудно да се „състезаваме“ в такъв тип активност с хлапетата, но заради техните усмивки, станахме и най-заклетите фенове на Йога-та.

Надяваме се и на децата да им е харесало толкова, колкото на нас и да се видим отново през лятото по време на учебните занимания по програмиране, роботика, приложна наука и дигитална грамотност.

Лятната образователна програма на DigitalKidZ® Клуб и Био игри е базирана върху игровия метод и подкрепя децата да развият своята емоционална интелигентност и дигитална грамотност, паралелно с необходимите им STEM умения, умения за работа в екип, креативност и творчество – компетенциите на 21 век. Целта е да развият логическото си и аналитично мислене, използвано по-късно за креативно разрешаване на проблеми в реална среда. Децата ще научат повече за приложната наука чрез проектно-базирано, откривателско учене.

STEM образователната програма на DigitalKidZ® Клуб и Био игри е разделена в пет модула, целодневни занимания. Половин ден децата се учат да програмират, да направят своя първи уеб сайт и работят активно с роботи. Втората половина от деня са посветени на приложна наука и творчески занимания.

Работим в малки групи от 10 деца на възраст 7-12 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение. Целодневните летни занятия в DigitalKidZ® Клуб започват на 05 юни 2017г. Адресът е: кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.

За записване  и повече информация, моля, разберете ТУК.

Напиши коментар