DigitalKidZ: Блог

28
окт.

Мая Бежанска е последният лектор в програмата на Digital KidZ

Програмата на Digital KidZ е напълно готова и завършена. Актрисата Мая Бежанска е последният лектор, който допълва палитрата от експерти и вдъхновители, които ще помогнат на родителите – посетители да се справят с предизвикателствата на новите технологии във възпитанието на децата днес.

Мая е родена в Благоевград на 19 май 1972 г. Завършва Математическата гимназия в родния си град и споделя, че макар да е била възпитавана като бъдеща учителка по математика, тя следва мечтите и себе си и става актриса. Благодарна е на подкрепата на баща си за това свое решение, защото вярва че изкуството й дава възможността да бъде себе си.

От малка се занимава с куклен театър. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за куклен театър. След това става актриса в Кукления театър в София. Миналата година, през април 2014 г. на сцената на Театър 199 излиза с първия си моноспектакъл „Колекционерката“ от Радослав Чичев, режисьор Катя Петрова.

На 07 ноември 2015г в зала 3 на НДК по време на Digital KidZ тя ще разкаже за ролята, която играе изкуството в живота й, защо вярва, че децата трябва да преживеят изкуството, за да развиват емоциите си и каква роля играе изкуството във възпитанието на ценности и в осъзнатото общуване с децата ни.

Digital KidZ се организира с подкрепата на VIVACOM, Samsung и Loyal Travel и с любезното PR сътрудничество на Interimage. Официален домакин на събитието: Национален дворец на културата, София.

Напиши коментар