DigitalKidZ: Блог

21
окт.

Георги Апостолов за онлайн сигурността на децата ни

От 2005 г. Георги Апостолов започва работа по Програма „Безопасен Интернет“ на Европейската комисия като ръководител на първата интернет Гореща линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в интернет. След това работи като координатор на националния Център за безопасен интернет Safenet.bg, който е член на европейската мрежа от 31 центъра за безопасен интернет Insafe и на Международната асоциация на интернет горещи линии INHOPE за борба с детската порнография и посегателства срещу деца в интернет.

“Забраните пречат на децата Ви да пораснат и да развият способности сами да се справят в сложни житейски ситуации. Освен това те ще се чувстват изолирани от своите връстници и наистина могат да се окажат самотни в един сложен свят, където всеки има нужда от подкрепа. Предпазвайте ги, като ги подкрепяте и участвате заедно с тях във виртуалния им живот”, е неговото послание към родителите, които „предпазват“ децата си, като ограничават достъпа им до интернет и технологиите.

Можете да срещнете лично г-н Георги Апостолов и да зададете своите въпроси към него по време на Digital KidZ. Цялото интервю, което той даде за NewTrend.bg можете да прочетете тук.