DigitalKidZ: Блог

16
Дек.

#DigitalKidZ STEM Club – отличен сред най-иновативните политически проекти на континента

Проектът на Фондация „Дигиталните деца“ DigitalKidZ: STEM Club бе отличен с престижна грамота за един от най-иновативните политически проекти в цяла Европа.

Тази година в Берлин се проведе международния конкурс “The Innovation in Politics 2019”. По време на престижната гала церемония бяха връчени наградите за иновации в политиката за най-добри политически проекти от цяла Европа. Президентът на страната и кметът на Берлин лично приветстваха гостите.

Наградите за иновации в политиката почитат успешно реализирани политически инициативи – независимо от партийната принадлежност, политическо ниво или регион. Над 400 бяха номинираните в осем категории. Победителите бяха избрани от жури с над 1000 европейски граждани.

DigitalKidZ: STEM Club е иновативна образователна програма за извънкласни занимания. Включва часове по компютърно моделиране и допълнителни занимания по математика, програмиране и инженерни науки, които да бъдат забавни и полезни. Съобразена е изцяло с когнитивното и емоционално развитие на деца между 7 и 12 години. Тествана е успешно през 2018г. сред 1500 деца на възраст 8-16 години и 19 преподаватели в 7 големи български града. Разработена е с подкрепата на Посолство Финландия в България и е съобразена с изискванията на Министерство на образованието и науката в Наредбата за приобщаващото образование и всички препоръки на Европейската комисия. Желаещите да се включат в програмата, могат да получат подробна информация и да кандидатстват тук.

Фондация „Дигиталните деца“ е опитен и сигурен партньор в дигиталната трансформация на образованието повече от пет години. Получава почетно отличие за принос в иновационната политика на Европа, но усилията за модернизиране на образователната система в България продължават. Дигиталната трансформация се оказва истинско предизвикателство за българското училище.

Тази година DigitalKidZ стартира своята краудфъндинг кампания. Чрез закупуване на авторската игра DigitalKidZ: Imagination на www.indiegogo.com , всеки може да подкрепи дейността на Фондацията и дигиталната трансформация на образователната система в България. Децата тук заслужават качествено и модерно образование. Мисията на Фондацията е да създава и използва иновативни образователни методологии, като това подкрепя усъвършенстването на знанията и уменията на учениците, както и достъпа до по-широки и актуални инструменти при ученето.

„Това, което трябва да направим, е да променим образователната система, така че не децата ни да придобият определен обем от знания, а да се научат да учат през целия си живот“ – коментира председателят на DigitalKidZ Ивелина Атанасова-Генчев по време на гала церемонията.

Напиши коментар