След успешно завършена акселератоска програма Фондация „Дигиталните деца“ вече е признат партньор на GlobalGiving. По време на дарителската кампания DigitalKidZ успя да събере 6,367 долара от повече от 40 уникални дарителя в подкрепа на проекта за изработката на образователни комплекти и менторска програма DigitalKidZ GO!, които екипът на фондацията да подари на всички средни и основни училища в България – малко над 1000 в страната.

„Вълнуваме се, че DigitalKidZ е част от нашата общност. Фондацията отговаря на строгите ни стандарти за доверие и подкрепа на общността, като ние от своя страна сме ангажирани да предоставим помощни инструменти, обучения и подкрепа, докато те се учат, растат и реализират проектите си“ сподели главният изпълнителен директор на GlobalGiving Аликс Геррие. „Всеки от донорите на GlobalGiving оценява възможността да подкрепи организации с нестопанска цел като DigitalKidZ, знаейки, че във всеки един момент може да получи обратна връзка за това как даренията му се използват.“

„DigitalKidZ иска да дари образователните комплекти, за да върне на децата вълнението и мотивацията в училищния процес.“ разказа председателят на фондацията Ивелина Атанасова. „Посетете нашия проект и разберете как само 10 долара могат да случат Промяната в образователната ни система. Крайната ни цел е 58,000 долара, а до нея ни остават още 51,633 – всяко дарение е от значение!“.

ДАРИ от ТУК.

Повече за проекта и кампанията, може да прочетете от ТУК.