ПРОБЛЕМ!

България заема едно от последните места сред образователните системи в Европа. Всяка година в страната ни отпадат средно между петнайсет и двайсет хиляди деца. Ние сме страна със застаряващо население и все по-голяма липса на преподаватели в училищата. Образователната ни система има спешна нужда от промяна, а ние намерихме начин, който да я случи!

РЕШЕНИЕТО?

През последните четири години разработваме различни образователни системи и инструменти в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование като целта ни винаги е била да осигурим безплатен достъп до новото, качествено обучение на всяко дете у нас. Натрупахме опит, учихме се от най-добрите, посетихме полезни обучения във Финландия, които ни позволиха да проучим в детайли образователната им система, инициирахме стотици срещи с български преподаватели, родители, министри и управляващи, за да намерим заедно най-доброто решение на наболелия проблем. Така създадохме нов инструментариум, който да повиши интереса на учениците към учебния материал и помощно средство в курса на работа на всеки български преподавател.

DIGITALKIDZ GO!

DigitalKidZ иска да дари на 1000 училища в България микропроцесорни платки, които да осигурят по-бързата адаптация на децата към нуждите на съвременното образование. С тях учениците ще прилагат на практика усвоените теоритични знания в клас. Ще учат преживявайки, ще програмират демонстрационни проекти от реална среда, за да затвърждават и обогатяват знанията си по математика, приложна наука, чужди езици, изкуство и програмиране. Всичко това по начин, който вълнува съвременното дете и тинейджър, защото само така можем да предизвикаме интересът им към ученето и да реформираме вече остарялата ни образователна система.

КАК?

Стартираме дарителска кампания за изработката на 1000 комплекта DigitalKidZ GO!, в която всеки желаещ може да се включи. Цената на един комплект е 40 долара като цялата дарена сума отива за изработката и дистрибуцията на образователните комплекти. Дарението става изключително лесно, само с няколко клика, без допълнително обвързване, от ТУК.