В този материал ще се опитаме да споделим вълнуващия ден, в който отбелязахме Деня на детето, организирайки щур, но много любознателен купон в центъра за образователни иновации и технологии DigitalKidZ Hub.

След като през март DigitalKidZ Hub официално отвори врати за съботно-неделните си детски работилници по програмиране и развиване  на емоционална и множествена интелигентност, две много щастливи групи деца завършиха обучението си през май и официално обявихме началото на летните занимание, решихме че няма по-добър ден, в който да отпразнуваме всички тези хубави неща, от 1-ви юни.

Поканихме двама от най-забавните  си партньори и заедно с YaPpy и Био Игри организирахме прекрасна целодневна програма, в която малките малчугани да поставят основите на програмирането, да заобичат природата и да развият всичко най-артистично в себе си. В рамките на 9 часа дигиталните устройства в центъра бяха заредени три пъти, мебелите бяха пребоядисани във всички цветове на дъгата, а поредица балони се превърнаха в любимите животни на децата. В края на деня всички герои бяха изморени, но много заредени от положителни емоции и добро настроение, та затова завършихме с игра на Йога за деца. Разбира се, за екипа на DigitalKidZ ни беше малко трудно да се „състезаваме“ в такъв тип активност с хлапетата, но заради техните усмивки, станахме и най-заклетите фенове на Йога-та.

Надяваме се и на децата да им е харесало толкова, колкото на нас и да се видим отново през лятото по време на учебните занимания по програмиране, роботика, приложна наука и дигитална грамотност.