Изключително важно е уменията, които децата придобиват в училище, да са подходящи за средата, в която израстват. Във времена на технологии и дигитални устройства е необходимо малчуганите да усвоят определен набор от компетенции, за да продължат ефективното си развитие като личности.

Основните групи умения се разделят на три типа:

  1. „Умения за учене“, състоящи се от – критично мислене, креативно мислене, сътрудничество и комуникация.
  2. „Граматически умения“ в смисъла на – информационна грамотност, медийна грамостност и технологична грамотност.
  3. „Житейски умения“, включващи – умение за гъвкавост, инициатива, социални умения, продуктивност и ръководство.

Тези компетенции не са нужни само на учениците, те са необходим инструмент и за възрастните, работещи в информационно ориентираната ни икономика. Ако до преди навлизането на Интернет и технологиите в ежедневието ни, за ключови умения са се смятали владеенето на търговията, добрата ориентация, разбирането с другите, професионализма като качество, честността и справедливостта, в днешно време гореспоменатите  управляват случващото се.

За да се погрижим за сигурното бъдеще на децата ни, ние като родители трябва да им осигурим среда, в която да бъдат обучавани в необходимите за 21 век компетенции. Образователната програма на Фондация „Дигиталните деца“ или още позната като DigitalKidZ Клуб се завръща тази пролет, за да предостави подходящото място за трениране на така нужните умения.

По време на DigitalKidZ Клуб децата се запознават с устройството на компютъра, получават основни познания в областта на онлайн сигурността и усвояват работата с езиците за програмиране Scratch и CoffeScript – извикване на функции, променливи, деклариране на функции, условия, както и условни и безусловни цикли.

Паралелно с това, с оглед повишаване на успеха в училище и повишаване на мотивацията за учене, екипът на фондацията разработи в посока емоционална и множествена интелигентност първата българска образователна игра DigitalKidZ Imagination, която развива тези интелигентности, балансирайки работата на лявото и дясното мозъчно полукълбо при децата.

В кутията на DigitalKidZ Imagination ще откриете:

  • 100 карти с предизвикателства
  • Приказката за Зед, нашият герой – мечтател и неговите приятели
  • Пъзел, който ще провокира въображението на децата
  • Основни инструкции за употреба и приложение на играта
  • Стикери.

*Всички, направили и заплатили своята поръчка до 28 февруари 2017, включително, ще се възползват от промоционалната цена.

Приходите от продажба ще бъдат използвани за развитието на проекта на Фондация „Дигиталните деца“ – Училище с „отворен код“.