Началото на декември ни донесе толкова много емоции и вдъхновение, че нямаше как да не се обърнем назад и да направим ретроспекция на всичко, което ни се случи през изминалата година. Разбира се, решихме да го споделим с вас!

За целия екип на DigitalKidZ годината беше изпълнена с работа, задачи, напълно нови начинания, както и много запознанства с интересни малки и големи, които провокираха креативността ни и ни помогнаха във всяка щура идея, която ни е хрумвала през 2016-та. В края на годината със сигурност сме малко изморени, но пък сме толкова заредени от към преживявания, че само можем да си пожелаем повече през предстоящата година!

Почвайки от голямото, първите два важни за нас момента в тазгодишната ни работа, които със сигурност няма как да пропуснем да споменем, са организирането на четвъртото и петото издание на националната образователна конференция #DigitalKidZ. Две прекрасни преживявания, които събраха повече от 600 посетители и техните деца, 30 лектора, много изложители, както и куп забавни работилници, игри, роботи и награди. На двете конференции поканихме и почетни гости, представляващи образователните системи на Великобритания, Франция, Финландия, Америка и, разбира се, България. Тяхното присъствие доказа, че инициативата ни вече е пораснала и стои редом до големите имена, развиващи българското образование. Срещите с посланиците и аташета по образованието ще продължат и през 2017-та, защото вече сме си обещали големи промени и не спираме да работим за постигането им.

14795790_10206989231440501_1906046724_o

Споменавайки промени веднага се сещаме за нещо ново, което дълго време планувахме и организирахме, а в средата на тази година то стана реалност. Всеки, който следи работата ни, вече се досеща, че говорим за първия DigitalKidZ Клуб „Приключенията на Зед“. Освен, че запознахме децата и техните родители с талисмана на инициативата ни, заедно преминахме през творческите работилници, в които акцентирахме върху развитието в различните сфери на интелигентност, с което преодолявахме „предизвикателствата“ на съвременната образователна система чрез иновативен подход и изградихме множество от взаимодействащи си компетентности у децата.

Да, работихме много, но пък съдбата не ни забрави и ни награди за всичките положени усилия и спечелени победи през годината не един път, а цели два. Можем да се похвалим, че от Forbes Bulgaria ни удостоиха с честта да бъдем тяхната Социално отговорна кампания за 2016-та, а от списание GRAZIA отличиха нашата основателка – Ивелина Атанасова, с престижната награда Жена на годината в категория Хайтек и Иновации. Изключително горди сме и с двете отличия, които са доказателство, че приносът ни като обществена кауза е специален и значителен и хората го разбират, а за нас това е огромна чест. Благодарим ви!

Още много малки и големи изненади ни се случиха през изминалата година, но тъй като вече с нетърпение очакваме новата, ще завършим този писмен поглед назад, изричайки още веднъж мечтите си.

След като веднъж повярвахме, че е възможно да си пожелаеш нещо и то да се сбъдне, получавайки положителните отзиви на обществото и подкрепата на държавните институции, започнахме да си мечтаем за следващото стъпало от стълбичката на промяната. От известно време целият ни екип копнее за собствена къща на DigitalKidZ. Център, в който ще можем да създаваме образователни иновации и методологии, да ги тестваме и да ги адаптираме спрямо нуждите на българските деца. Място, което хората да свързват с положителната промяна на българската образователна система. Желанието ни е само едно, но носи в себе си толкова много, че колкото и трудна да е реализацията му вярваме, че в един момент ще се превърне в реалност. Ако вярвате в мисията на DigitalKidZ и искате да ни помогнете за реализирането на детския център, можете да дарите на: https://www.ammado.com/nonprofit/digitalkidz

А повече за плановете и мечтите ни през новата година, можете да гледате тук: