Съвременните технологии променят ежедневието ни, общучването ни, образованието и възпитанието на съвременните деца. Как училището, преподаването и обучението могат да адаптират ефективно новите технологии и да дават качествено образование на децата, израснали в технологичната ера? Отговорите дава националната образователна конференция DigitalKidZ.

Повече от 12 лектора, експерти в образованието, технологиите, киберсигурността, бизнеса и психологията ще подкрепят родители и учители, споделяйки своя опит и съвети за това как да разберем дигиталните деца и как да бъдем в подкрепа по време на тяхното образование и съзряване.

Специално за събитието, от Финландия пристига г-жа Рита Ванска, която ще разкаже за финландското образование. Тя заедно със Станислава Станева – програмен експерт „Образование” от Фондация Америка за България, Валери Дрейк – Аташе по образователно сътрудничество към Френското посолство в София, Любов Костова – Директор на Британски съвет и Заместник министърът на образованието и науката Диян Стаматов ще участва в Кръгла маса за образованието, която всички могат да наблюдават на живо в следобедния блок на DigitalKidZ, веднага след обедната почивка.

Сред темите са още технологиите в училище, методологии за утвърждаване на детето и умението да общуваме, как да преодолеем страха от промяна и как да помогнем на децата си да учат без стрес, киберсигурност, ранно финансово образование.

Онлайн стриймингът на конференция DigitalKidZ е напълно безплатен, благодарение подкрепата на Фондация „Америка за България“, но изисква идентификация с име, имейл и град. Моля попълнете данните преди да активирате своя профил.

Столичани и гости на столицата, които желаят да се присъединят към DigitalKidZ: Конференция. Програма за деца. Изложение, очакваме ви в зала 6 на НДК, можете да закупите билети на място.

– Сутрешен блок,10:00 до 12:00ч на 15 октомври 2016г:

– Следобеден блок: 13:00 до 16:20ч на 15 октомври 2016г: