Изключително горди и щастливи сме, че третото издание на конференцията и творчески работилници за деца Digital KidZ, заедно с медийния интерес на различни онлайн и печатни медии, беше отразено и от трите национaлни телевизионни медии на България.

Българска национална телевизия

BNT

Българска национална телевизия отразява инициативата в сутрешния си блок “Здравето отблизо” с Мария.

bTV Media Group

Инициативата Digital KidZ беше цитирана три пъти от bTV Media Group – две публикации в официалния уеб сайт на медията – btv.bg и едно телевизионно участие в сутрешния блок “Преди обед”. Телевизионното участие може да бъде видяно ТУК.

Вторник в „Преди обед“ – Кои са 40-те най-успели българи под 40 години? Гостуват ни журналистът Константин Вълков, предприемачът Искрен Кръстев и основателят на платформата „Digital Kidz“ Ивелина Атанасова.
Posted by Преди обед on Monday, October 19, 2015

12177917_10204663105808814_2048924236_n

Онлайн lifestyle медията ladyzone.bg публикува поредица от  материали за събитието и авторски обзор с впечатления от него.

#DigitalKidz е свят където малки и големи се учат едни от други. Там няма невъзможни неща. Богатството е голямо, а преживяването… безценно“, написаха те.

Nova

NOVAtv

В рамките на комуникационната кампания, събитието е споменто веднъж от Ани Салич в централната емисия новини на Нова телевизия (25.09) и участва в най-гледаното “женско предаване” на медията – “На кафе”.

„Има много интересни проекти. Има такива, свързани със сираци, с онкоболни деца, с ромските групи. Въпросът е, че ни се иска да не бягаме от съвременното технологично общество и технологиите, които са навсякъде. Ето защо днес ми беше интересно да чуя проекта за Digital KidZ. Проект, при който амбицията е да изведем децата от интернет, да ги върнем в семейството, на масата, за да играят игри с нас“коментира водещият на Новините на Нова Ани Салич.

Digital KidZ получи още медийната подкрепа на най-големия информационен сайт за родители и деца – Първите 7, както и на най-големия форум, посветен на родителството и отглеждането на деца – bg-mamma.com.

Screen Shot 2015-11-16 at 1.34.35 PM

Национален дворец на културата, София е официален домакин на събитието.(линк не е достъпен поради отминаването на събитието)

В рамките на първата година от своето съществуване, инициативата Digital KidZ беше отличена като:

  • Проект, който променя живота на децата в България за добро от Фондация Reach for Change,
  • Включена в класацията на Дарик Радио “40 до 40” вдъхновяващи личности и инициативи;
  • Отличена от Social Impact като един от “стартиращите” социални проекти на Централна и Източна Европа.

Инициативата беше отразена още от Дарик Радио, Българско национално радио, радио „Хоризонт“ и радио „София“, „Жената днес“, сп. „Журнал“, Ucha.se, Kids Sport & Arts, Радио „Хоризонт“, OFFnews, Днес +,  Actualno.com и разбира се Newtrend.media.

Благодарим за всички партньори и приятели за доверието и подкрепата, вярваме, че най-доброто предстои.

Screen Shot 2015-11-16 at 1.51.01 PM