Digital KidZ определено е инициатива, която доказва, че мечтите се сбъдват, когато са подплътени с много любов и грижа. След номинацията за инициатива, която подобрява живота на децата в България от Reach for Change и отличието, което основателят на Digital KidZ – Ивелина Атанасова получи с класацията на Дарик радио „40 до 40“ за българите до 40 години, които могат да бъдат пример за успех.

Днес, Digital KidZ получи номинация за Social Impact и ще участва в четиридневния Startery Central and Eastern Europe Summit, който ще се състои от 09 до 13 ноември в София.

Финалисти на Startety – CEE представляват 8 държави: Румъния, България, Сърбия, Словения, Албания, Полша, Чехия и Унгария.  На официалното събитие на 13 ноември, трима от тях ще бъдат поканени, за да развият бизнес концепцията на проекта си в Social impact Lab в Берлин.

Журито, което ще оценява финалистите е:

  • Симон Калуза, директор SAP за Централна и Източна Европа; 
  • Норберт Кунц, изпълнителен директор на Social Impact,
  • Кевин Аспреген, президент на Американския университет в България, 
  • Станислав Николаев, венчър партньор на Empower Capital Fund,
  • Анна – Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика, 
  • Алексей Лазаров, редакто във в.Капитал.  

Ако все още не сте купили своя билет за предстоящото на 07 ноември 2015г трето, поредно издание на Digital KidZ, посветено на Родителството, уверяваме ви, че трябва да го направите. Заслужава си!

За децата сме предвидили целодневна програма с творчески работилници, където ще могат да построят своя първи робот, да създават музика на таблети и своя собствена приказка, ще могат да танцуват, пеят и творят, а приятелите ни от „Детски книги“ са им подготвили традиционно пътешествие в чудния свят на книгата.

Digital KidZ се организира с подкрепата на VIVACOM, Samsung и Loyal Travel и с любезното PR сътрудничество на Interimage. Официален домакин на събитието: Национален дворец на културата, София.