Билетите за ранна регистрация на Digital KidZ вече се продадоха – няколко дни преди обявения краен срок от 31 март. Ако планирате да ни посетите, но все още търсите допълнителен стимул, за да си купите билет, съветваме ви да не чакате до последния момент – по-долу ще намерите списък с цели ОСЕМ причини, да се регистрирате още днес.

Осем причини за вас да посетите Digital KidZ през май и осем причини за нас да не спим седмици наред, за да организираме форума. Една мисия – осем цели, които отстояваме.

  1. Digital KidZ е първата инициатива в България и изобщо в Европа, която разглежда образованието, бизнеса и комуникациите през погледа на децата и техните потребности и интереси.
  2. Вярваме, че технологиите се възпитават. Те са инструмент от ежедневието на децата ни и акo успеем да ги възпитаме как да ги използват, вероятно ще им помогнем да бъдат много по-адаптивни и конкурентоспособни в условията на технологичната революция. Вярваме в диалога и комуникацията, не в забраните и наказанията.
  3. Мисията на Digital KidZ е да изгради мост между технологиите, родителите и децата в името на по-доброто образование и комуникация.
  4. Всички лектори и организатори на работилници на Digital KidZ са лично поканени от нас като организатори. Причната? Вярваме в техните етични принципи, в тяхната компетенция, в техния потенциал. Срещаме ви с най-добрите експерти и педагози в България.
  5. Digital KidZ е инициатива, която включва паралелни Конференция, Творчески работилници за деца и Изложение. Амбицията ни е да съберем на едно място родителите, учителите, социално-отговорните компании, ангажирани с децата и самите деца, за да идентифицираме заедно тенденциите и как общодостъпните технологии повлияват децата. Обединени можем да разрушим всички стериотипи и страхове около технологиите и да демонстрираме как те могат да се ползват ефективно и градивно, в името на децата, в името на по-доброто образование, в името на неограничените възможности, които виртуалния свят предлага.
  6. Европейската комисия счита, че 90% от професиите на бъдещето ще изискват IT умения, ние вярваме, че не е нужно да чакаме революция в образователната система, за да бъдат подготвени децата за пазара на труда – дигиталните технологии могат да бъдат усвоени и под формата на игра. Целта ни е това да става БЕЗОПАСНО!
  7. По време на Digital KidZ не говорим общи приказки и не си губим времето, за да дискутираме нуждата от промяна, чия е вината или какви са причините. Digital KidZ е инициатива, която цели промяна и решение на проблема „деца – технологии“. За една ефективна промяната са необходими инструменти, конкретни стъпки и практични съвети – ето това е Digital KidZ – решение в конкретни стъпки! Ние залагаме на опита, ясната визия и практичното приложения на знанията и уменията на лекторите – експерти, с които ви срещаме.
  8. Като родители и организатори на конференция за деца, вярваме, че децата са висша ценност на едно здраво общество. Ето защо подкрепяме семействата и децата със специални нужди. Търсим открит диалог и популяризация на предизвикателствата, с които те се срещат всеки ден и методология, с която технологиите могат да бъдат в подкрепа. Вярваме, че така спомагаме за социалната им интеграция в обществото и по-активен начин на живот.

Акцент на второто издание на Digital KidZ е дислексията като предизвикателство в образователния процес. Повече по темата ще сподели Ива Бонева, изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование /ЦПО/ и всички методологии, които те прилагат за преодоляване на проблема. По време на събитието ще ви запознаем и с „Жирафът, който не се побираше в книжката“ – един проект на Яна Казакова, 60% от чиито приходи отиват в подкрепа на децата с дислексия.