Второто издание на Digital KidZ е посветено на тема „Образование“ и как интернет ни предоставя инструменти и възможности да разширим компетенциите и уменията на децата си, докато играят и творят в свободното си време.

Датата е 16 май. Мястото: Модерен театър, София.

Digital KidZ е първата инициатива в Европа, която разглежда образованието, бизнеса и комуникациите през погледа на децата. Мисията ни е да направим паралел между технологиите и как те повлияват мирогледа и светоусещането на децата и след това заедно да изградим мост между технологиите, образованието, родителството и децата.

Искаме да развенчаем митовете и легендите за „технологичната революция“, да разрушим всички стериотипи и страхове доколко технологиите са опасни за подрастващото поколение и след това да ви научим да ги ползваме – този път ефективно и градивно, в името на децата, в името на по-доброто образование и в името на неограничените възможности, които виртуалния свят предлага.

Европейската комисия счита, че 90% от професиите на бъдещето ще изискват IT умения, ние вярваме, че можем да ви научим как да ползвате интернет и дигиталните технологии като инструмент за по-добро образование и комуникация с децата.

Вярваме, че децата и технологиите са тема, която засяга всички – и родители, и учители, и бизнеса, и хора, които все още нямат деца. Вярваме, че децата са бъдещето на България и всички ние като общество сме длъжни да сме ангажирани с техните потребности, страхове и сигурност. Вярваме, че Digital KidZ е за всички:

  • За специалистите в дигиталния бранш, които ще имат възможността да се се запознаят с новите пазарни тенденции и проучвания, да научат повече за ефективните визуални комуникации и как да привлекат вниманието на новите потребители от поколението Z;
  • За предприемачи и собственици на бизнес, които ще научат повече за новия клас потенциални потребители, пред които да позиционират бизнеса си и как да изградят лоялност;
  • За специалисти от сферата на образованието, които ще имат възможността за един различен поглед върху потребността на “новите деца” да използват технологиите в комуникацията и как това може да повлия учебния процес;
  • За родители, които желаят да разберат новите технологии и как те могат да им бъдат полезни в обучението и възпитанието на децата им. Как да предпазят и защитят децата си в новата онлайн среда.

Билетите за Digital KidZ #2 ще бъдат в продажба от 08 март 2015.

Digital KidZ е събитие, в чиито фокус са децата. Каним ги да го съпреживеят с всички нас. Планирали сме програма, целодневна анимация и работилници за тях, които ще се случват паралелно с програмата на форума.

ВАЖНО: Местата в работилниците са ограничени – ще запишем първите 80 деца – присъствието изисква покупка на „детски билет“. Работилниците са подходящи за деца на възраст 4-10 години. По-малките не плащат билети и също са добре дошли, но за тяхното забавление ще трябва да се погрижите вие – ще осигурим места за паркиране на количките.