Конференция

DigitalKidZ е първата българска инициатива, която поставя във фокуса съвременните “дигитални деца” и техните потребности, проблеми, предизвикателства, бъдеще. И това не включва единствено теми за техните ИТ умения, а още тяхното образование и възпитание. DigitalKidZ срещата родителите и учителите с най-добрите експерти в областта на психологията, бизнеса, технологиите, иновациите.

Програма за деца

Целодневна програма с образователни занимания за деца на възраст 4-10 години. Заниманията са, както организирани от партньори на DigitalKidZ, така и част от програмата на образователната програма DigitalKidZ Клуб, изградени изцяло върху игровия метод, които превръщат децата в автори на учебния процес, за да култивират чувствена, сензорна и емоционална памет. Насърчават се приятелството, позитивните емоции и игрите

Научете повече

Билети

Регистрациите са отворени

Предвидените активности за деца съпътстват конферентната програма на събитието. Заниманията онлайн сигурност, развиване на емоционална интелигентност, приложни изкуство, разказване на истории и дигитална грамотност.
Конференция 12.11.2016
Деца 4-10г
16:30 - 16:40

Официално откриване на събитието

Ивелина Атанасова
Safer

Дигитална хигиена и Киберсигурност

17:40 - 18:00

Време за ароматно кафе и нови контакти

Деси Ламбина
Coder Dojo

Деца 4-6г: Здравей, Руби!

Румяна Витньова

Приключенията на Зед

Лектори

Организационни партньори

Инициативата DigitalKidZ е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн̆ медии.

Отличена от Forbes Bulgaria като Responsibility Campaign за 2016 и от Дарик Радио – част от класацията „40 до 40“ (2015) за иновативни идеи проекти, които дават тласък в развитието на обществото и икономиката, DigitalKidZ променя средата, в която живеем.

Мисия на DigitalKidZ е промяна методологията на образованието и възпитанието на съвременните деца. Превръщането на информационните и комуникационни технологии в „ключов лост“ за по-ефективно учене, за креативно мислене, за иновативно и ангажирано поведение при решаване на сложни проблеми, за достъп до по-широки и по-актуални знания – всички основни ключови компетенции на 21 век (Digital Agenda for Europe).

Важно е интернет да бъде извор на възможности и знания за децата, средство да общуват, да развиват уменията си и да подобрят своите перспективи за намиране на работа и за квалификация, а не заплаха и враг.

Етапи във възпитанието на детето – теория за 7-годишните цикли

Потребността от възпитание и изграждане на дигиталната грамотност сред подрастващите е тема, която не подлежи на съмнение. Въпросът е как и най-вече кога да започнем с нейното възпитание....
Прочетете още

DigitalKidZ Бюлетин

Можете да получавате по имейл всички новини и специални условия за достъп до събитията и инициативите на DigitalKidZ.

Абонирайте се