Компютърната грамотност и програмиране са тенденция, която набира все по-голяма популярност в световен мащаб. Бидейки част от ключовите умения и компетенции на 21 век, програмирането вече не е свързано единствено с професията програмист, а от всички топ-професии на бъдещето.

Програмирането развива логическото си и аналитично мислене, умението закреативно разрешаване на проблеми в реална среда.

Програмирането за деца не е традиционното писане на код, което познаваме ние възрастните. Програмирането за деца е забавно, прилича на игра, в която децата развиват логика, научават се да работят с цикли и алгоритми, изследват взаимовръзката – човек – технологии. Вторият модул от образователна програма на DigitalKidZ® Клуб задълбочава познанията на децата в областта на програмирането, учейки ги как да решават сложни проблеми. Програмният език, който децата изучава е CoffeeScript.

В обучението се използва уеб базирана open source платформа, която позволява на децата да разработят собствени игри, приложения и уеб сайт.

Работим в малки групи от 10 деца на възраст 7-12 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение.

Кога, къде и как?

Целодневните летни занятия в DigitalKidZ® Клуб започват на 05 юни 2017г. Адресът е: кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.

  • 09:00 – 9:30      Събиране на групата
  • 09:30 – 10:30    Програмиране
  • 10:30 – 10:45    Кратка почивка
  • 10:45 – 12:00    Програмиране
  • 12:00 – 13:30    Обяд
  • 13:30 – 15:30    Умения за работа в екип, креативност, изкуство, творчество
  • 15:30 – 15:45    Кратка почивка
  • 15:45 – 17:00    Свободни игри на открито

Заниманията се провежда всеки делничен ден – от Понеделник до Петък.

Последвайте линка под логото, за да разгледате цялата програма на всеки от модулите.

digitalkidz_robots

Модул 4: micro:bit за напреднали

 

За повече информация се свържете с екипа ни на hello [at] digitalkidz.eu.

 

 

 

 

Партньори по проекта:

lenovologo-pos-red

Всяко дете работи на индивидуален таблет и компютър, благодарение на Lenovo.

superhosting

Хостингът е предоставен от Superhosting и Ученици.бг

Приходите от летните интензивни образователни уъркшопи ще бъдат използвани в подкрепа развитие инициативите на Фондация „Дигиталните деца“ и проекта DigitalKidZ: Училище с „отворен код“.

Цената включва обучения, дигитални устройства и лицензи за работа със специализиран софтуер, работни материали. В цената НЕ Е включен обяд. 

При записване на следващ уъркоп, ползвате 5% отстъпка. При записано второ дете, автоматично се начислява 20% отстъпка от цената за второто дете. За повече информация, моля свържете се с екипа на hello [at] digitalkidz.eu.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане. *Занятията стартират при сформиране на група.