„Не използвайте телефоните си, за да играете на тях, научете се да програмирате с тяхна помощ.“

Барак Обама, Президент на САЩ (2009 -2017)

„Очаквам в следващите 15 години, ако не и по-рано, програмирането и изучаването му в клас да бъде толкова важно, кото днес са четенето и математика.“

Марк Зукърбърг, Основател на Facebook

STEAM лято с DigitalKidZ®

Наука, технологии, инжинерни дисциплини, изкуство и математика, известни още като STEAM стоят в основата на всички "професии на бъдещето"

DigitalKidZ® STEM Клуб е образователна програма, разработена от екипа на Фондация „Дигиталните деца„. Развива емоционалната интелигентност, учи децата да програмират, изгражда необходимите им STEM умения за 21 век – наука, технологии, инжинерство и математика и обяснява сложните научни понятия от училище на разбираем език.

Цел на програмата е да повиши мотивацията за учене на децата, превръщайки процеса в игра. Да ги подкрепи да намерят нови приятели. Да им помогне да бъдат подготвени за съвремието, в което живеят.

Целодневни и половин-дневни занимания по програмиране и приложна наука

Лятната програма на DigitalKidZ® предлага гъвкавост и удобство на всеки родител - предлагаме записване седмица за седмица, с възможност за прекъсване и продължаване на обучителния процес по всяко време. Необходимото време за завършване на Модул 1 е две седмици, на Модул 2 - 4 седмици.

Децата учат приложна наука и програмиране чрез проектно-базирано, откривателско учене. Процесът прилича на на игра. Забавно, цветно и приятно, целта е децата за развият своето логическо мислене и да изследват взаимовръзката – човек – технологии.

За кого е подходяща програмата на DigitalKidZ® STEM Клуб?

Летните занимания на DigitalKidZ® Клуб са интензивни образователни курсове, посветени на STEM науките – природни науки, технологии, инжинерни дисциплини, изкуство и математика, залегнали в основата на всички „професии на бъдещето“.

Био игри са интерактивни преживявания за деца възрастни под формата на ролеви игри, симулации, експерименти и др. Целта им е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език.

Заниманията в DigitalKidZ® Клуб са подходящи за всички деца на възраст от 7 до 12-годишини, както и за напълно начинаещи. В рамките на учебните модули, свързани с програмиране и дигитална грамотност децата ще придобият основни познания в областта на устройство на компютъра, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Ще програмират в изкуствено създадена среда, където ще упражняват условни и безусловни цикли, променливи, деклариране на функции.

Паралелно с това, работим за повишаване на емоционална и множествена интелигентност, което пряко рефлектира върху комуникационните умения на децата, умението за работа в екип, вътрешната мотивация за учене.

Обучението на DigitalKidZ® Клуб е разработено на база игровия модел, използвайки естествения инстинкт на децата за учене, изследвайки света около тях.

Последвайте линка под логото, за да разгледате цялата програма на всеки от модулите.

 

digitalkidz_robots

Модул 4: micro:bit за напреднали

 

 

 

 

 

 

 

За повече информация се свържете с екипа ни на hello [at] digitalkidz.eu. Запазването на място става единствено след успешно заплащане.

DigitalKidZ® Клуб осигурява необходимата техника, а единственото изискване е децата да могат да четат и пишат.

*Занятията стартират при сформиране на група. *При записване на второ дете получавате 20% отстъпка от втората такса.

 

Кога, къде и как?

Целодневните летни занятия в DigitalKidZ® Клуб започват на 05 юни 2017г. Адресът е: кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.

Работим в малки групи от 10 деца на възраст 7-12 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение. Групите се пълнят бързо, не отлагайте записването.

  • 09:00 – 9:30      Събиране на групата
  • 09:30 – 10:30    Програмиране
  • 10:30 – 10:45     Кратка почивка
  • 10:45 – 12:00    Програмиране
  • 12:00 – 13:30    Обяд и свободни занимания
  • 13:30 – 15:30    Приложна наука 
  • 15:30 – 15:45    Кратка почивка
  • 15:45 – 17:00    Свободни игри

screen-shot-2017-06-19-at-15-31-40

Партньори по проекта:

lenovologo-pos-red

Всяко дете работи на индивидуален таблет и компютър, благодарение на Lenovo.

superhosting

Хостингът е предоставен от Superhosting и Ученици.бг

 

Приходите от летните интензивни образователни уъркшопи ще бъдат използвани в подкрепа развитие инициативите на Фондация „Дигиталните деца“ и проекта DigitalKidZ: Училище с „отворен код“.

За регистрация можете да ползвате формата по-долу или да попълните своите данни ТУК – http://bit.ly/DKstem. Валидни са единствено заплатените регистрации.

Плащането на всички направени регистрации се осъществява по банков път:

Фондация Дигиталните деца – Societe Generale Експресбанk

IBAN:BG90TTBB94001527558646

BIC:TTBBBG22

Мисия на DigitalKidZ® е промяна методологията на образованието и възпитанието на съвременните деца. Превръщането на информационните и комуникационни технологии в „ключов лост“ за по-ефективно учене, за креативно мислене, за иновативно и ангажирано поведение при решаване на сложни проблеми, за достъп до по-широки и по-актуални знания – всички основни ключови компетенции на 21 век (Digital Agenda for Europe).

ОБРАЗОВАНИЕ.

Създаваме инструменти и учебни програми, които да образоват в областта на дигиталната грамотност и гражданската отговорност.

ВДЪХНОВЕНИЕ.

Предоставяме инструментите и информацията, от която се нуждаят учители и родители, за да възпитават децата като дигитално информирани граждани.

ОНЛАЙН СИГУРНОСТ.

Определяме точния баланс между безопасните и полезните дигитални практики за деца, семейства и важни социални права.

Учене през проекти

Образователните програми наDigitalKidZ® Клуб са изградени изцяло върху игровия метод и превръщат децата в автори на учебния процес, за да култивират чувствена, сензорна и емоционална памет. В основата си този метод води до обвързване на възприемането на новите знания през емоциите.

Заниманията са разделени в малки групи за до 10 деца. Материалът е изграден така, че да ангажира децата индивидуално и в екип. Когато заниманията изискват придобиване и повишаване на дигиталната грамотност, всяко дете разполага с индивидуално устройство, на което да работи

Умения, които децата придобиват

Работа в екип – Решаване на проблеми – Креативност – Дигитална грамотност – Емоционална интелигентност – Обноски – Умение да планират – Гражданско самосъзнание

Програмата на работилниците на DigitalKidZ® Клуб е дело на педагози, отличени в няколко пoредни години като “Учител на годината”.

Ако се интересувате от връзка с екипа,

Като родител

Свържете се с нас, за да попитате кога ще бъде сформирана следващата група за деца, като пишете на адрес hello [at] digitalkidz.eu.

Като спонсор

Ако сте ИТ компания или компания, която се интересува от бъдещето на децата ни и бихте желали да подкрепите мисията на Фондация „Дигиталните деца“ и разрастването на DigitalKidZ® Клуб, можете да ни подкрепите продуктово или финансово, като ни изпратите имейл и уговорим среща в удобно време.  

Като учител или директор на училище

От 15 септември 2016г програмата на DigitalKidZ® Клуб и Фондация „Дигиталните деца“ са сред одобрените партньори по проект „Твоят час“ в подкрепа усилията на училищните директори и Министерство на образованието за повишаване на мотивацията за учене на децата и преодоляване на образователни дефицити.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ни изпратите имейл на hello [at] digitalkidz.eu, за да разкажем повече за програмата, екипа и учебните материали, с които работим.

Човек, който ни харесва

Колкото по-мащабна става инициативата DigitalKidZ®, толкова повече разширяваме екипа си. В момента търсим хора, които биха могли да ни допълнят със своите продажбени умения. Бихме се радвали още на контакт с педагози, дизайнери, сугестопеди, юристи, хора, които са добри в изграждането на образователни методологии и такива, които обичат програмирането с роботите, филантропи.