DigitalKidZ® STE(A)M Клуб

Наука, технологии, инженерни дисциплини, изкуство и математика, известни още като STEAM стоят в основата на всички "професии на бъдещето"

DigitalKidZ® STE(А)M Клуб е образователна програма, разработена от екипа на Фондация „Дигиталните деца„. Развива емоционалната интелигентност, учи децата да програмират, изгражда необходимите им STE(А)M умения за 21 век – наука, технологии, инжинерство, изкуство и математика и обяснява сложни понятия от училище на разбираем език. Целта е да подготвим децата за професиите на бъдещето. Да повиши мотивацията им за учене, превръщайки ученето в игра. Да ги подкрепи да намерят нови приятели. Да им помогнем да бъдат подготвени за съвремието, в което живеят.

Работим по авторска учебна програма, използвайки съвременните образователни методологии и опита на финландската образователна система, която поставя детето в центъра и го учи чрез работа по проекти.

Забавно, цветно и приятно,децата развиват своето логическо мислене и умението да решават проблеми, изследвайки взаимовръзката „човек – технологии“.

В размките на обучението децата изучават различни програмни езици – Coffee Script, Phyton, Scratch, учат се да работят с micro:bit проекти, роботика и блоково програмиране, развиват инженерни умения, продобиват навици за дигитална хигиена, повишават общата си дигитална и медийна грамотност, развиват комуникационните си умения и умения за работа в екип. Изкуство, приложна наука и спортни дейности, допълват общата им програма.

Кога, къде и как?

Летните групи с целодневни занимания на DigitalKidZ® STE(А)M Клуб стартират на 04 юни 2018г. Приемаме децата в 9:30ч, връщаме ги в 17:30ч 

Заниманията включват:

 • 2 часа програмиране и дигитална грамотност
 • 2 часа спортни дейности на открито
 • 2 часа приложна наука или изкуство 

Учебният план е организиран на модули от по две седмици, от гледна точка на предстоящи пътувания и почивки – като знания, през всички 8 седмици, децата учат различни неща.

Работни ще бъдат месеците юни и юли. Август – почиваме

Адресът е: кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.
Работим в малки групи от 10 деца (двама преподаватели) на възраст 7-12 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение.
screen-shot-2017-06-19-at-15-31-40

 

Цени и записвания:

Едноседмичните посещения са на цена от 150лв (30лв/ден). Двуседмичните пакети са 280лв.

Храната не е включена в цената, във връзка с индивидуалните предпочитания на всеки, но на 100м от DigitalKidZ Hub има ресторант, където обядваме заедно. 

Свободни места за записвания:

Месец Юни:

 • 04 – 08 юни 2018 – няма свободни места
 • 11 – 15 юни 2018 – няма свободни места
 • 18 – 22 юни 2018 – няма свободни места
 • 25 – 29 юни 2018 – 4 свободни места

Месец Юли:

 • 02 – 06 юли 2018 – 2 свободни места
 • 09 – 13 юли 2018 – 3 свободни места
 • 16 – 20 юли 2018 – 2 свободни места
 • 23 – 27 юли 2018 – 5 свободни места

Приходите от образователните занимания за деца ще бъдат използвани в подкрепа развитие инициативите на Фондация „Дигиталните деца“ и проекта DigitalKidZ: Училище с „отворен код“

За регистрация, моля да се свържите с нас на телефон 02/405 3034 или по имейл – hello@digitalkidz.eu.

Валидни са единствено заплатените регистрации. При записване на второ дете получавате 10% отстъпка от втората такса.

Фондация Дигиталните деца – Societe Generale Експресбанk, IBAN:BG90TTBB94001527558646

Плащането на всички направени регистрации се осъществява по банков път или на място, до една седмица преди започване на заниманията на децата (с оглед ограничените места в групите).

За кого е подходяща програмата на DigitalKidZ® STEAM Клуб?

Заниманията в DigitalKidZ® STEAM Клуб са подходящи за всички деца на възраст от 7 до 12-годишини. Групите са смесени и в тях има, както напълно начинаещи така и напреднали деца. Целта е да насърчим комуникационните умения и взаимопомощтa, умението за работа в екип и емпатията при децата.

Всяко дете работи на индивидуално Lenovo устройство, според собствения си ритъм и бива фасилитирано от ментор, според индивидуалните си нужди и темпо на учене – на всеки три деца в групата има по един ментор, който работи с тях.

В рамките на учебните модули, децата се научават да програмират, повишават дигиталната си грамотност и се приучават на „дигитална хигиена“. Получават основни познания в областта на устройство на компютъра, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Програмират в изкуствено създадена среда, където упражняват условни и безусловни цикли, променливи, деклариране на функции.

Паралелно с това, работим за повишаване на емоционална и множествена интелигентност, което пряко рефлектира върху комуникационните умения на децата, умението за работа в екип, вътрешната мотивация за учене.

Обучението на DigitalKidZ® STE(A)M Клуб е разработено на база игровия модел, използвайки естествения инстинкт на децата за учене, изследвайки света около тях.

stem-club

Последвайте линка под логото, за да разгледате цялата програма на всеки от модулите.

 

digitalkidz_robots

Модул 4: micro:bit за напреднали

DigitalKidZ е регистрирана търговска марка и единствено Фондация „Дигиталните деца“ изключително право на използване. Съгласно националното и европейското законодателство всяко неправомерно използване на марката без разрешение на маркопритежателя е нарушение на правата и подлежи на санкции.

Синът ми беше на тазгодишното лятно училище – DigitalKidz Club. Забавлява се страшно много, ходеше всеки ден с голяма желание и научи много, за себе си, за отношенията с другите и за програмирането. Препоръчвам много. Екипът е много мил с децата и атмосферата беше много приятна. На добър път и за бъдещите издания!

Корнелия Козовска

Днес на #DigitalKidZ разбрахме кой светна луната, как науката може да бъде забавна, какво се случва в космическите лагери на NASA и още куп интересни неща. Който е пропуснал, да се поправи следващия път.

Марта Николова

Невероятно! Деца на 4-6г. програмират и създават дигитални истории! Супер заредена съм прекрасната енергия на тези деца!

Кристина Щерева, Huawei Mobile