"Приключенията на Зед"

I сезон - "Пътуване към царството"

„Приключенията на Зед“ е образователна програма за деца, разделена в 8 модула от по 2 часа, в рамките на която те развиват свооите компютърни умения, емоционална интелигентност, умения за работа в екип, креативност и творчество – компетенциите на 21 век.

Програмата е подходяща за занимания в училище или извън учебна реда. Насърчават се приятелството ипозитивните емоции.

"Може да не можем да подготвим бъдещето за децата си, но можем да подготвим децата си за бъдещето" - Франклин Рузвелт.

16113003_1570092289674274_3582149530326833945_oИндивидуалните работни устройства и необходимия софтуер за учебните занимания на DigitalKidZ Клуб са закупени с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България“.

8 модула

Всеки модул е с продължителност 2 астрономически часа.

Програмирането за деца не е традиционното писане на код, което познаваме. Поне не и при поставяне основите на дигиталната грамотност.

Програмирането за деца е забавно, често прилича на игра, в която децата управляват или се състезават с роботи. Понякога дори ги строят. Целта е да разие логическото и аналитично мислене, използвано по-късно за креативното разрешаване на проблеми в реална среда.

В образователната програма на DigitalKidZ Клуб децата се запознават с устройството на компютъра, получават основни познания в областта на онлайн сигурността и усвояват работата с езиците за програмиране Scratch и CoffeScript – извикване на функции, променливи, деклариране на функции, условия, както и условни и безусловни цикли.

Паралелно с това работим в посока емоционална и множествена интелигентност, с оглед повишаване на успеха в училище и повишаване на мотивацията за учене.

Установено е, че емоционално интелигентните хора са много по-гъвкави и адаптивни, по-лесно създават връзки, по-добре работят в екип и се справят с предизвикателствата и трудностите.

Работим в малки групи от 6 деца на възраст 6-10 години, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение.

 

Какво включва Модул 1:

  1. „Мостове на приятелството“ – Развитие на междуличностна множествена интелигентност. Комуникативни умения. Устройство на компютъра. Първи стъпки в програмирането.
  2. „Горската пътека на приказките” – Развитие на лингвистична множествена интелигентност. Програмиране за деца.
  3. „Омагьосаните градове и села” – Развитие на емоционална интелигентност. Концентрация. Емоции. Въображение. Програмиране за деца.
  4. „Реката с четирите костенурки” – Развитие на логико-математическа множествена компетентност. Програмиране за деца.
  5. „Вълшебните планини и върхове” – Развитие на телесно-кинестетична множествена интелигентност. Невербална комуникация. Програмиране за деца.
  6. „Космическия кораб на Dash & Dot” – Развитие на музикална множествена интелигентност. Програмиране за деца. Гост – обучител: доц. д-р Мануела Бончева – етномузиколог, ръководител на катедра „История на музиката и Етномузикология” в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, координатор на магистърска програма „Мениджмънт на музикалните индустрии“ в НМА
  7. „Морската битка” – Развитие на пространствена множествена интелигентност. Работа с LEGO. Програмиране за деца.
  8. „Пристигане: Зелената поляна на щастието”  Упражняване на умението за вземане на решения и изясняване на възгледите си за планиране на живота си в бъдеще. Програмиране за деца.

Всяко дете работи на индивидуален таблет.

В края на всеки учебен ден родителите получават персонален доклад за постигнатото от детето.

Всички желаещи да задълбочат познанията по програмиране на децата си, могат да запишат обученията ни в Модул 2 и Модул 3. Предвидени са софтуерно и хардуерно програмиране. След завършването им децата ще могат да напишат своята първа игра и ще получат международен сертификат за обучението си по Дигитална грамотност. За повече информация се свържете с екипа ни на hello [at] digitalkidz.eu.

 

График и записвания

Учебните занимания на DigitalKidZ Клуб започват на 11 март 2017 – записванията са до края на месец февруари.

Заниманията се провеждат в събота. Група 1 от 11:00 до 13:00ч, група 2 – 15:00 – 17:00ч. Продължителността на обучението е 2 календарни месеца или общо 8 посещения.

Занятията се провеждат при запълване местата в групата, в противен случай детето се пренасочва към групата с най-много заети места. При запълване на съботните групи, ще бъдат отворени допълнителни групи със занимания в неделя, но не по-рано.

С оглед на по-ефективната организация, молим всички желаещи да посещават учебните занимания на DigitalKidZ Клуб да направят своята регистрация. Регистрациите се считат за активни, след получено плащане.

screen-shot-2017-02-06-at-22-30-29


 

Мисия на DigitalKidZ е промяна методологията на образованието и възпитанието на съвременните деца. Превръщането на информационните и комуникационни технологии в „ключов лост“ за по-ефективно учене, за креативно мислене, за иновативно и ангажирано поведение при решаване на сложни проблеми, за достъп до по-широки и по-актуални знания – всички основни ключови компетенции на 21 век (Digital Agenda for Europe).

ОБРАЗОВАНИЕ.

Създаваме инструменти и учебни програми, които да образоват в областта на дигиталната грамотност и гражданската отговорност.

ВДЪХНОВЕНИЕ.

Предоставяме инструментите и информацията, от която се нуждаят учители и родители, за да възпитават децата като дигитално информирани граждани.

ОНЛАЙН СИГУРНОСТ.

Определяме точния баланс между безопасните и полезните дигитални практики за деца, семейства и важни социални права.

Учене през проекти

Образователните програми на DigitalKidZ Клуб са изградени изцяло върху игровия метод и превръщат децата в автори на учебния процес, за да култивират чувствена, сензорна и емоционална памет. В основата си този метод води до обвързване на възприемането на новите знания през емоциите.

Заниманията са разделени в малки групи за до 10 деца. Материалът е изграден така, че да ангажира децата индивидуално и в екип. Когато заниманията изискват придобиване и повишаване на дигиталната грамотност, всяко дете разполага с индивидуално устройство, на което да работи

Умения, които децата придобиват

Работа в екип – Решаване на проблеми – Креативност – Дигитална грамотност – Емоционална интелигентност – Обноски – Умение да планират – Гражданско самосъзнание

Програмата на работилниците на DigitalKidZ клуб е дело на педагози, отличени в няколко предни години като “Учител на годината”.

Ако се интересувате от връзка с екипа,

Като родител

Свържете се с нас, за да попитате кога ще бъде сформирана следващата група за съботно – неделни занимания за деца, като използвате формата за контакт.

Като спонсор

Ако сте ИТ компания или компания, която се интересува от бъдещето на децата ни и бихте желали да подкрепите мисията на Фондация „Дигиталните деца“ и разрастването на DigitalKidZ Клуб, можете да ни подкрепите продуктово или финансово, като ни изпратите имейл и уговорим среща в удобно време.  

Като учител или директор на училище

От 15 септември 2016г програмата на DigitalKidZ Club и Фондация „Дигиталните деца“ са сред одобрените партньори по проект „Твоят час“ в подкрепа усилията на училищните директори и Министерство на образованието за повишаване на мотивацията за учене на децата и преодоляване на образователни дефицити.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ни изпратите имейл на hello [at] digitalkidz.eu, за да разкажем повече за програмата, екипа и учебните материали, с които работим.

Човек, който ни харесва

Колкото по-мащабна става инициативата DigitalKidZ, толкова повече разширяваме екипа си. В момента търсим хора, които биха могли да ни допълнят със своите продажбени умения. Бихме се радвали още на контакт с педагози, дизайнери, сугестопеди, юристи, хора, които са добри в изграждането на образователни методологии и такива, които обичат програмирането с роботите, филантропи.